A. Dulkys: omikron dominuoja Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionuose, atvejų skaičius augs | KaunoDiena.lt

A. DULKYS: OMIKRON DOMINUOJA VILNIAUS, KAUNO IR KLAIPĖDOS REGIONUOSE, ATVEJŲ SKAIČIUS AUGS

Koronaviruso omikron atmaina kol kas dominuoja tik Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionuose, todėl atvejų skaičiai dar augs, trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Omikron dominuoja tik Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno regionuose, apskrityse, kitur ne. Vadinasi, galime tikėtis ir dar didesnių atvejų skaičių. Šiandien ligoninėje situacija nėra peržengusi kritinių ribų, reanimacijose situacija pakankamai stabili“ – žurnalistams sakė A. Dulkys.

Ministerija, pasak jo, stebi situaciją gydymo įstaigose. Kol kas jose serga apie 2-3 proc. medikų, tad didelių problemų, ministro teigimu, nekyla ir situacija yra suvaldoma.

„Ruošiamės scenarijus ir pagalbą, ką reikėtų daryti, jei tolia augtų sergamumas, jei augtų besitestuojančiųjų skaičius, tų, kuriems reikia izoliuotis“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Ministerija taip pat rengiasi keisti izoliacijos tvarkas svarbių tarnybų, viešojo sektoriaus darbuotojams, dirbantiems komunalinio ūkio ir kitose svarbiose srityse.

„Ruošiame scenarijus, kur reikia keisti izoliacijos tvarkas, panašiai kaip medikų ir mokytojų srityje“, – minėjo A. Dulkys.

Praėjusią parą nustatytas nuo pandemijos pradžios didžiausias naujų atvejų skaičius – 6234. Paskutinį kartą rekordinis atvejų skaičius nustatytas prieš savaitę, o paros atvejų šuolis fiksuojamas jau porą savaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Meska

Ka tas jobanas kasininkas nusimano apie medicina šlykštu klausyti ka jie ten peza ypač ta senmerge.

velniop

visa sia saikas pas svabvabalus nes tai baisiau uz tarakonus nors tie nekanda ===

vyr.šalies virusologas Dulkys

i jo pav.Zemlys-..... viską numato 100proc.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS