A. Dulkys užsiminė, kada kaukių dėvėjimas viešose erdvėse būtų nebeprivalomas | KaunoDiena.lt

A. DULKYS UŽSIMINĖ, KADA KAUKIŲ DĖVĖJIMAS VIEŠOSE ERDVĖSE BŪTŲ NEBEPRIVALOMAS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad dabartiniu scenarijumi apsauginių kaukių dėvėjimas viešose erdvėse būtų neprivalomas tada, kai koronaviruso atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų būtų mažesnis nei 25.

„Mes diskutavome ir su ekspertais šia tema. Yra nuomonių įvairovė. Šiuo metu pagal mūsų numatomą ribojimų keitimo planą kol kas numatyta, kad būtų neprivaloma atvirose erdvėse tik tada, kai turėtume scenarijų A, kai atvejų skaičius būtų mažiau negu 25“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Dulkys.

Tačiau ministras neatmetė, kad vėlesniuose etapuose diskusija dėl privalomo kaukių dėvėjimo gali sugrįžti.

„Yra argumentas, kai tai yra pakankamai pigi priemonė ir, ekspertų nuomone, pakankamai efektyvi, bet priemonių svarstymas bus vis intensyvesnis, tai tuo pačiu neatmetu galimybės, kad kai matysime, kaip keičiasi skaičių dinamika, diskusijos ir dėl šitos priemonės, ir dėl kitų dalykų gali sugrįžti“, – sakė A. Dulkys.

„Kaip yra šiandien – šviežiausias sprendimas, kad vis tik jos turėtų būti iki scenarijaus A, kai turėtume mažiau kaip 25 atvejus“, – sakė ministras.

Šiuo metu kaukės vyresniems nei šešerių metų asmenims yra privalomos viešose vietose, išskyrus tam tikras išimtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

gydytoja

Kaukių dėvėjimui laike, kai aplink nėra žmonių (ar tik pavieniai praeiviai) nepritariu. Tai draudimas neturintis jokio racionalaus pagrindimo. Vaikšto vargšai žmonės apledijusiom panosėm (ypač "smagu", kai lauke -20), prasmės jokios, tik aplinkos teršimas išmetamom vienkartinėm kaukėm. Dar kyla ir abejonių- gal tarp ekspertų yra suinteresuotų kaukių pardavimais? Būtent dėl tokių nelogiškų draudimų, žmonių bevaikštančių be kaukių parkuose ar paežerėse baudimo ir atsiranda pyktis ir noras nesilaikyt ne tik šių, bet ir kitų karantino ribojimų

A.

Supratau. Ant švento niekada. O gal čia kyšo kaukių pardavėjų ausys?

tikrai

nesulauksiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS