ECDC: nėra būtinybės skubiai skiepyti vakcinos nuo COVID-19 papildoma doze | KaunoDiena.lt

ECDC: NĖRA BŪTINYBĖS SKUBIAI SKIEPYTI VAKCINOS NUO COVID-19 PAPILDOMA DOZE

Palaikomojo skiepo nuo COVID-19 visiškai vakcinuotiems žmonėms skubiai nereikia, tačiau papildoma dozė žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi, turi būti svarstytina, trečiadienį nurodė Europos Sąjungos medicinos agentūra.

„Remiantis dabartiniais duomenimis, nėra skubaus poreikio skirti papildomų dozių visiškai paskiepytiems žmonėms“, – pranešė Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC).

Tačiau svarbu „skirti tarp papildomos dozės žmonėms, kurie gerai reagavo į pirminę vakcinaciją, ir papildomos dozės tiems, kurių imuninė sistema nusilpusi ir kurie tinkamai nesureagavo“.

Pastaruoju atveju papildomos dozės galimybė „turėtų būti svarstoma jau dabar“.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sukritikavo turtingąsias šalis, kad jos ruošiasi pradėti skiepyti savo gyventojus papildoma trečiąja doze, nors neturtingos šalys iki šiol negauna pakankamai vakcinų pirmajam skiepijimo etapui.

Moksliniai duomenys neįrodė papildomos dozės poreikio, pareiškė PSO rugpjūčio 18 dieną.

Turtingesnės šalys dalija „papildomas apsaugines liemenes žmonėms, kurie jau jas turi, tuo metu kitiems žmonėms mes leidžiame nuskęsti“, – sakė PSO ekstremaliųjų situacijų vadovas Michaelas Ryanas (Maiklas Rajenas),

Kai kurios šalys imasi priemonių papildomai skiepyti ne tik pažeidžiamiausius žmones, bet ir plačiąją visuomenę, pastebėjus ženklų, kad vakcinų veiksmingumas prieš labai užkrečiamą koronaviruso deltą atmainą mažėja.

„Visos vakcinos, kurias leidžiama naudoti ES/EEA (Europos ekonominėje erdvėje) šiuo metu labai veiksmingai apsaugo nuo hospitalizacijos, sunkių susirgimų ir mirčių, susijusių su COVID-19, tuo metu ES/EEA vienas iš maždaug trijų suaugusių vyresnių nei 18 metų asmenų nėra galutinai paskiepytas“, nurodė ECDC.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taigi

pagal prf E Vaitku sis marmalas ir mazina zmogaus imunins sistemos atsparuma bet dauk kas to nezi/no ir pasiduoda tokiu gitani/uku propogandai kuri jiems naudinga saiku atzvilgiu kurios ji pati niekina bet jam dzin nes tos numones tiesiog klijujamos o savos nebuvo ir nera isskyrus kelias neesmines o marmalas tai kaip /ostija/ privalomas taip atrenkant savus nuo svetymu parenkant kiekvienam atskira marmala juk kas patikrins?.. o kai mirs tai sudegins ir visi galai i dangu nors buna ir vandeni kap su AN lektuvu......==========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS