Praneša: tarp vaikų plinta neaiškios kilmės ūminis hepatitas | KaunoDiena.lt

PRANEŠA: TARP VAIKŲ PLINTA NEAIŠKIOS KILMĖS ŪMINIS HEPATITAS

  • 2

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) balandžio 19 d. informavo apie neaiškios kilmės vaikų ūminio hepatito (kepenų uždegimo) susirgimo atvejus Danijoje, Airijoje, Nyderlanduose ir Ispanijoje.

Svarbu paminėti, jog balandžio pradžioje Jungtinės Karalystės sveikatos saugos agentūra fiksavo neaiškios kilmės vaikų susirgimus sunkiu hepatitu Škotijoje. Dar mažiausiai 61 susirgimo atvejis tirtas tarp 2–5 m. amžiaus vaikų ir Anglijoje, Velse bei Šiaurės Airijoje.

Pasak ECDC pranešimo, Jungtinėje Karalystėje vaikams pasireiškė sunkus ūminis hepatitas, dėl kurio buvo padidėjęs kepenų fermentų kiekis daugiau kaip dešimt kartų ir daugeliu atvejų buvo nustatyta gelta. Dalis vaikų jautė pilvo skausmą, viduriavo, vėmė, tačiau nekarščiavo. Visgi, kai kurie susirgimai buvo itin sunkūs ir net buvo atlikta kepenų transplantacija.

Atlikti vaikų laboratoriniai tyrimai atmetė virusinių hepatitų, kuriuos gali sukelti žinomi  A, B, C, D ir E hepatitų virusai, priežastį. Intensyviai ieškoma, kas galėjo vaikams sukelti šią ligą.

Atlikti toksikologiniai tyrimai paneigė, kad kepenų uždegimus vaikams galėjo sukelti toksinės medžiagos.

Iš trylikos susirgimo hepatitu atvejų Škotijoje, trijų koronos testas buvo teigiamas, penkių – neigiamas, o dviejuose buvo užfiksuota infekcija per tris pastaruosius mėnesius. Nebuvo nustatyta jokio ryšio su COVID-19 vakcina. Vykdant apklausą, surinkta išsami informacija apie susirgusiųjų mitybą, gėrimus, asmeninius įpročius, tačiau nebuvo nustatyta jokio bendro poveikio.

Taip pat vienuolikos iš trylikos atvejų Škotijoje buvo gauti adenoviruso tyrimo rezultatai, iš kurių penki buvo teigiami.

Šiuo metu tiksli šių vaikų hepatito priežastis lieka nežinoma, bet, atsižvelgiant į epidemiologinį ir klinikinį hepatito vaizdą, vis daugiau požymių, jog tai infekcinės etiologijos hepatitai. Tyrimai vyksta visose apie vaikų susirgimo atvejus pranešusiose šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Špricas \\\\\.../////

Vėl tie nedašutėliai skelbs karantiną.Apsimoka.

Jūs čia rimtai?

Kai žmonės mirė vakcinavimo centruose ir šalia jų,tai irgi ryšio su vakcina nerado.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS