Eilė širdies stimuliatoriaus patikrai – pusė metų | KaunoDiena.lt

EILĖ ŠIRDIES STIMULIATORIAUS PATIKRAI – PUSĖ METŲ

Žmonės su širdies stimuliatoriais privalomo šių prietaisų patikrinimo Kauno klinikose yra priversti laukti pusę metų. Klinikų atstovai teigia, kad eilė susidarė dėl pandemijos, tačiau žada ieškoti sprendimų.

Anksčiau laukdavo mėnesį

"Prieš dešimt metų man buvo įdėtas širdies stimuliatorius, tačiau susidėvėjo. 2020 m. rugsėjį jis buvo pakeistas nauju. Gydytojai nurodė, kad po metų privaloma stimuliatoriaus patikra. Rugpjūčio 9 d. pasiskambinau į Kauno klinikų Kardiologijos klinikos registratūrą užsiregistruoti į vizitą pas gydytoją kardiologą dėl šios patikros. Registratorė pasakė, kad anksčiausiai gali užregistruoti 2022 m. kovo 2 d. Taigi, po pusės metų. Bet man – 81 metas, aš tiek laiko galiu ir nesulaukti", – savo patirtimi dalijosi kaunietis Juozas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Jis teigė į tokias patikras kasmet vykdavęs ir anksčiau, vizito ilgiausiai reikėdavo laukti tik apie mėnesį. Išankstinėje pacientų registracijos sistemoje esveikata.lt taip pat matyti, kad į konsultaciją dėl širdies stimuliatoriaus (implantuojamųjų prietaisų) patikros Kauno klinikose anksčiausiai galima registruotis kovo mėnesiui. Kauno klinikų atstovų pasiteiravome, kodėl dabar šios paslaugos tenka laukti taip ilgai.

Kadangi pirmojo karantino metu į šias planines konsultacijas atvykdavo labai maža dalis pacientų, po karantino ribojimų šių patikrų poreikis yra išaugęs ir visi konsultacijų laikai iki kovo mėnesio yra užimti.

Atvykdavo labai mažai

"Elektrostimuliatoriaus patikra yra neskubi, o planinė paslauga, kuriai registruojamasi kartą per 1–2 metus (jei nėra nusiskundimų), – teigė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Karolina Račkauskienė. – Kadangi pirmojo karantino metu į šias planines konsultacijas atvykdavo labai maža dalis pacientų, po karantino ribojimų šių patikrų poreikis yra išaugęs ir visi konsultacijų laikai iki kovo mėnesio yra užimti. Tačiau kiekvieną dieną yra peržiūrimi atvykstančių pacientų sąrašai ir, jei sužinoma apie neatvykstančius pacientus, laisvi konsultacijų laikai registracijoms paskelbiami iškart."

Pasak jos, jei įtariami stimuliatoriaus veiklos sutrikimai, gydančio gydytojo arba gydytojo kardiologo sprendimu organizuojama skubi konsultacija.

Freepik nuotr.

Srautas labai išaugo

"Kadangi pastaruoju metu pacientų, kurie kreipiasi dėl ambulatorinių paslaugų poreikio, srautas yra labai išaugęs, stengiamasi gerinti ir didinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą Kauno klinikose. Artimiausiu metu planuojama didinti konsultuojančių specialistų, kurie galėtų vykdyti elektrostimuliatoriaus patikras, skaičių. Dėl išaugusio ambulatorinių paslaugų poreikio didinamas ir ambulatorinėms paslaugoms teikti skiriamų darbo valandų skaičius", – tvirtino K.Račkauskienė.

Klinikų atstovės teigimu, gydytojai taip pat skatinami teikti išplėstines konsultacijas, kai to paties atvykimo į Kauno klinikas metu stengiamasi atlikti kuo daugiau reikalingų tyrimų ir greičiau bei operatyviau ištirti pacientą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunas

Nesamone,per savaite galima pasitikrint.kas raso menuo,pusmetis jums meluoja!

Ray

Jo tik Lietuvoje tokis bardakas gali būti. Anglijoje tave su žiburiu suras kai reikalinga stimuliatoriaus patikra. Prieš metus tau atsiunčia apsilankimo paskyra su data ir laiku. Jaigu nenuvyksti taves jieško šeimos daktaras ir domisi kodėl nenuvykai patikrai.

Kas gerai organizuoja- sugeba

Kiek girdėjau, bent Vilniaus Santaros klinikose patys kviečia tuos, kuriems reikia patikros. Va čia tai jau pažanga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS