Ekspertas: nereikia turėti iliuzijų, kad nauja viruso atmaina pas mus neišplis, klausimas tik – kada | KaunoDiena.lt

EKSPERTAS: NEREIKIA TURĖTI ILIUZIJŲ, KAD NAUJA VIRUSO ATMAINA PAS MUS NEIŠPLIS, KLAUSIMAS TIK – KADA

  • 5

Prezidento Gitano Nausėdos suburtos Sveikatos tarybos narys, matematikas, Vaidotas Zemlys-Balevičius savo feisbuko paskyroje pasidalijo įžvalgomis apie naują COVID-19 atmainą. Pasak mokslininko, nauja viruso atmaina plinta daug greičiau, todėl norint ją suvaldyti, gali reikėti imtis griežtesnių priemonių. 

„Aš savo įrašuose minėjau vieną studiją, dabar išėjo antra. Jos abi preliminarios, bet patvirtina tą patį. Nauja viruso atmaina plinta greičiau ir ją suvaldyti reikia griežtesnių apribojimų. Britų Vyriausybė dabartinius sprendimus priima remiantis šiomis studijomis. Jų replikuoti su dabartiniais mūsų mokslo resursais nelabai įmanoma, tai nenorint rizikuoti, reikia kuo greičiau ištirti, ar ši atmaina pas mus jau atėjo (LSMU preliminariais duomenimis berods ne) ir kiek įmanoma uždaryti sienas ir iš visų atvykstančių reikalauti neigiamų testų bei privalomos izoliacijos“, – feisbuke rašė mokslininkas.

Priminsiu, kad kai COVID-19 siautėjo Kinijoje, dauguma galvojo, kad iki mūsų tai neateis. Tai nedarykime tos pačios klaidos, ruoškimės blogiausiam, tikėkimės geriausio.

Freepik.com nuotr.

Pasak V. Zemlio-Balevičiaus, nors realybė ir nemaloni, tačiau reikia suvokti, kad nauja viruso atmaina išplis ir Lietuvoje. „Nereikia turėti iliuzijų kad ši atmaina pas mus neišplis, klausimas tik kada. Jeigu jos atėjimą nustumsime į pavasarį, praslysime, jeigu ne, dabartinius apribojimus prisiminsime su nostalgija kaip gerai gyvenome. Tokia, deja, yra realybė, kurioje gyvena dabar Jungtinė Karalystė. Priminsiu, kad kai COVID-19 siautėjo Kinijoje, dauguma galvojo, kad iki mūsų tai neateis. Tai nedarykime tos pačios klaidos, ruoškimės blogiausiam, tikėkimės geriausio“, – mintimis dalijosi ekspertas.

Primename, kad penktadienio rytą pranešta apie per praėjusią parą registruotas 130 mirčių nuo COVID-19. Tiesa, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras vėliau patikslino, kad praėjusią parą mirė 42 COVID-19 ligoniai, o dar 88 žmonės mirė anksčiau, tačiau informacija iš įstaigų apie tai gauta tik penktadienį.

Taip pat praėjusią parą nustatyti 3322 nauji COVID-19 susirgimai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Tai nuo ko ruosites ,, skiepyti,, kovidiniai idiotai?

B.B.d

Mažiau piyiskit protą žmonėms .....Kam reikia , tas pasigydys ....o aš nežadu būti laboratorinė žiurkė ant VIAGROS skiepuuu, paskui tą pačią vakcina ant pelyciu bandys :-))))))))) Šūdo vertės pezaliones straipsnyje

ir vel

visokiu atmainu prigalvota
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS