EVA: krešuliai turėtų būti pažymėti kaip labai retas „Johnson & Johnson“ vakcinos šalutinis poveikis | KaunoDiena.lt

EVA: KREŠULIAI TURĖTŲ BŪTI PAŽYMĖTI KAIP LABAI RETAS „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINOS ŠALUTINIS POVEIKIS

Europos vaistų agentūra (EVA) antradienį pareiškė, kad neįprasti kraujo krešuliai turėtų būti įvardyti kaip „labai retas“ „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo koronaviruso šalutinis poveikis, tačiau pabrėžė, kad šių skiepų nauda vis tiek viršija riziką.

EVA pranešime nurodė aptikusi „galimą ryšį“ tarp „J&J“ vakcinos ir retų kraujo krešulių, o jos saugumo komitetas „padarė išvadą, kad šie atvejai turėtų būti pažymėti kaip labai retas vakcinos šalutinis poveikis“.

Praėjusią savaitę JAV sveikatos pareigūnai pranešė apie aštuonis kraujo krešulių atvejus tarp „Johnson & Johnson“ vakcina paskiepytų žmonių, vienas iš jų baigėsi mirtimi.

Dėl to JAV sveikatos apsaugos pareigūnai rekomendavo laikinai sustabdyti skiepijimą „Johnson & Johnson“ vakcina nuo COVID-19.

„EMA nustatė galimą ryšį su labai retais atvejais neįprastų kraujo krešulių su trombocitų kiekio sumažėjimu“, – nurodoma Amsterdame įsikūrusios agentūros pareiškime.

Pasak agentūros, jos preparatų saugumo komitetas „priėjo išvadą, kad informacija apie [„J&J“] produktą turėtų būti papildyta perspėjimu apie neįprastus kraujo krešulius su trombocitų kiekio sumažėjimu“.

Nuogąstavimai dėl JAV farmacijos milžinės „Johnson & Johnson“ preparato ir bendrovės „AstraZeneca“ siūlomos alternatyvos saugumo temdo viltis, kad masinė gyventojų imunizacija greitai leis įveikti pasaulinę pandemiją.

„Johnson & Johnson“ praėjusią savaitę atidėjo savo sukurtos vienadozės vakcinos platinimą Europoje, nusprendusi palaukti, kol EVA paskelbs savo tyrimo rezultatus.

Anksčiau antradienį bendrovė pareiškė „tvirtai pasitikinti“ savo vakcina ir išreiškė viltį, jog priežiūros tarnybos artimiausiu metu apsispręs dėl preparato statuso.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

LLL

Įdomiai gaunasi. Pradžioje buvo visiškas neargumentuotas krešulių susidarymo dėl vakcinos neigimas, o dabar jau po truputi pripažįsta. Ko verta tokia organizacija??? Argi galima tokia pasitikėti???. Kieki ji dar primelavus Europai?

KVAILIAI SKIEPYKITES

AUSTRIJOJE NUO ŠIOS VAKCINOS JAU MIRĖ 74 ŽMONĖS.......

pensininkė

jei geriame nuo trombozės vaistus ,nuo kraujo lipimo vaistus o čia tau siūlo vakciną kad ir mažas procentas kad gali pakenkti, bet ar kuris nori sau pakenkti,todėl aš nepasitikiu nė viena vakcina ir jau kaip bus taip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS