G. Nausėda: iki vasaros vidurio Lietuvai pavyks paskiepyti 70 proc. gyventojų | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: IKI VASAROS VIDURIO LIETUVAI PAVYKS PASKIEPYTI 70 PROC. GYVENTOJŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda įsitikinęs, kad Lietuvai pavyks iki vasaros vidurio nuo COVID-19 paskiepyti 70 proc. suaugusių šalies gyventojų.

Vis dėlto šalies vadovas atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje pirmadienį prasidėjus masinei gyventojų vakcinacijai būtina neužmiršti senjorų skiepijimo.

„Šiandienė tiekimo apimčių schema, planai leidžia tą tikslą įgyvendinti. Iki birželio mėnesio pabaigos Europa turės 500 milijonų vakcinų. (...) Tuo tarpu Lietuvą iki birželio pabaigos pasieks dar 1,3 mln. vienetų vakcinų. Ir iš viso iki metų vidurio turėsime 3 mln. dozių. Vaidinasi, galėsime paskiepyti savo gyventojus taip, kaip ir esame suplanavę“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Visgi šalies vadovas pažymėjo, kad teigti, jog vakcinacijos procesas Lietuvoje vyksta be priekaištų – negalima. Pasak jo, reikėtų didesnį dėmesį skirti senjorų vakcinavimui.

Pasakyti, kad procesas vyksta idealiai – negaliu. Tačiau tikrai nesame tarp atsiliekančių Europos Sąjungos kontekste.

„Pasakyti, kad procesas vyksta idealiai – negaliu. Tačiau tikrai nesame tarp atsiliekančių Europos Sąjungos kontekste. Procesas vyksta, kad ir girgždėdamas, kad ir su tam tikrais atšokimais, tačiau pakankamai sėkmingai, ir mūsų laivas plaukia link to tikslo, kurį jau minėjau. Taip, ypatingai senjorų skiepijimo srityje galime padaryti daugiau. Tiek asmeniškai aiškindami, įtikinėdami, ir kitą kartą gal net ne tiek įtikinėdami, bet paprasčiausiai nuoširdžiai kalbėdamiesi su žmonėmis galime pasiekti daugiau negu mėgindami sukelti tam tikrą spaudimą ar raginimą“, – sakė G. Nausėda.

„Tai masinė vakcinacija gerai, kad prasideda. Ji yra svarbus mūsų skiepijimosi programos elementas, etapas, bet man pats svarbiausias dalykas, kad pasiektume tų tikslų, kuriuos buvome užsibrėžę, nes turime visas prielaidas jų pasiekti“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu spaudos konferencijoje dalyvavęs Europos vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas patvirtino, kad Lietuva ir toliau gaus numatytas COVID-19 vakcinų siuntas, reikalingas paskiepyti 70 proc. suaugusių šalies gyventojų.

„Norėčiau patvirtinti, kad mes ir toliau galėsime tiekti daugiau vakcinų į Lietuvą, ir galėtume pasiekti savo tikslą, kad būtų paskiepyta iki vasaros vidurio 70 proc. populiacijos, siekiant kovoti su pandemija. Todėl, manau, kad šioje srityje situacija gerėja, juda tinkama linkme“, – patikino jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

idomu

koks musu vyrvado politpatarejas iremina per sia purviasklaida buktai jo /garbinga/ nuomone savo /kaimenes/ sveikata pamirses 1 asmeni nuskriausta jurbarko bandito ir tai /geroves/ saly.... geda....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS