G. Surplys: užtikrinus reagentų kiekį ir tiekimą galės išsitirti visi norintys | KaunoDiena.lt

G. SURPLYS: UŽTIKRINUS REAGENTŲ KIEKĮ IR TIEKIMĄ GALĖS IŠSITIRTI VISI NORINTYS

  • 0

Visuomenės informavimo grupės (VIG) dėl koronaviruso vadovas Giedrius Surplys teigia, kad į šalį pristačius reikiamą skaičių reagentų ir užtikrinus nenutrūkstamą jų tiekimą visiems norintiems bus suteikta galimybė išsitirti dėl koronaviruso.

„Kai mes užsitikrinsime pilną reagentų srautą, tikrai bus galima atvažiuoti ir dėl šventos ramybės išsitirti, jeigu kyla įtarimų. Jeigu tas srautas nenutrūks ir mes turėsime reagentų pakankamai, jeigu atvyks tie visi „express“ testai ir jų dar galėsime nusipirkti, tai tada bus galima tirtis ir reguliariai“, – Delfi TV kalbėjo G. Surplys.

Visgi VIG dėl koronaviruso vadovas primena, kad koronavirusas gali pasireikšti skirtingais etapais, todėl, pasak jo, net ir gavus neigiamą rezultatą po savaitės atliktas tyrimas jau gali būti teigiamas. G. Surplys taip pat iš žmonių tikisi racionalaus mąstymo ir supratimo, kad ne visiems tyrimas dėl koronaviruso yra reikalingas.

„Tikrai raminame žmones, kad visi galės išsitirti, jeigu tik kyla kažkokių įtarimų, bet tikimės ir to racionalaus mąstymo, kad jeigu jūs nesergate, jeigu jūs neturėjote jokio kontakto, jeigu jūs sėdėjote saugiai namie, tai nebūtina pulti į tą mobilų patikros punktą“, – sakė jis.

G. Surplys taip pat tikina, kad kol kas koronaviruso testų neplanuojama padaryti mokamų.

Giedrius Surplys. D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Kol kas apie mokamus testus aš negirdėjau. Supraskime, kad valstybė turi pinigų, mes trejus metus kaupėme rezervą (...) ir, kaip ne kartą premjeras minėjo, visoms medicininėms reikmėms jų tikrai užtenka“, – kalbėjo G. Surplys, akcentuodamas, kad pagrindinė problema yra išaugusi apsaugos priemonių ir reagentų paklausa.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS