Gėrimai, malšinantys troškulį per karščius | KaunoDiena.lt

GĖRIMAI, MALŠINANTYS TROŠKULĮ PER KARŠČIUS

Specialistai pataria, ką reikėtų gerti, kad nekamuotų troškulys.

Vasarą dietologai pataria rinktis nekoncentruotus gėrimus, kurių pagrindą sudaro vanduo. Rūgštūs gėrimai suteikia subjektyvų gaivinamąjį efektą, tiesa, troškulio geriau nemalšina. Šaltą ar šiltą gėrimą rinktis? Vieno atsakymo nėra. Nors šalti gėrimai gaivina, tačiau perkaitus ir jų pavartojus padidėja tikimybė persišaldyti. Tuo tarpu karšta arbata arba kava greitina kraujo apytaką ir skatina kūną atiduoti šilumą, tačiau didina krūvį širdies ir kraujagyslių sistemai, o tai vasarą pavojinga žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis.

Naudingi gėrimai

Liesas pienas. Puikiai tinka gerti, jei jaučiate alkio jausmą. Padeda metant svorį. Šis pienas turi savyje angliavandenių, baltymų, kalcio ir vitamino D. Labiausiai tinkantis gerti yra 1 proc. riebumo pienas.

Spanguolių sultys. Yra žinoma daug dalykų apie šio gėrimo naudą. Jos apsaugo nuo infekcinių susirgimų, virškinimo bei šlapimo sistemų sutrikimų. Taip pat šios sultys užkerta kelią dantenų ligoms ir sumažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Mėtų arbata. Ši arbata normalizuoja virškinimą, taip pat turi raminantį poveikį. Be to, įmaišius šiek tiek pipirmėtės malšina raumenų skausmus.

Pomidorų sultys. Šiame gėrime yra stebuklingojo likopeno, kuris yra naudingas norint apsisaugoti nuo plaučių, skrandžio, žarnų, kepenų ir gimdos kaklelio vėžinių susirgimų. Tik žinoma, jų nereikėtų pagardinti druska, kaip daugelis mėgsta.

Derėtų atsisakyti

Kai karšta, geriau negerti jokio alkoholio ar skysčių, turinčių kofeino, cukraus, nes jie iš organizmo išstumia skysčius. Mėgstantiesiems karštą vasaros dieną gaivintis alumi, specialistai pataria skaičiuoti taip: litras paprasto, nestipraus lietuviško alaus ir 120 mililitrų degtinės yra tas pats. Tad 6 bokalai alaus prilygsta maždaug 360 „gramų" degtinės.

Karštą dieną būtina gerti pakankamai skysčių. Lai tai būna mineralinis vanduo, o ne alus.

Svarbu:

Tinkamiausias gėrimas, kurį specialistai rekomenduoja gerti vasarą, yra mineralinis vanduo, nesvarbu gazuotas ar ne. Per karščius rinkitės sūresnį gėrimą, nes prakaituodami netenkame natrio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS