Greituosius antikūnų testus pirko skubiai ir brangiai: dabar jų niekam nebereikia | KaunoDiena.lt

GREITUOSIUS ANTIKŪNŲ TESTUS PIRKO SKUBIAI IR BRANGIAI: DABAR JŲ NIEKAM NEBEREIKIA

  • 18

Pandemijos pradžioje brangiai ir skubiai pirktų greitųjų antikūnų testų nebėra kur dėti. Kaip praneša LNK, per porą mėnesių baigsis kone pusantro šimto tūkstančio testų galiojimas. O tai – daugiau nei pusantro milijono eurų nuostolio.

Pandemijos pradžioje trečdalis už šešis milijonus eurų pirktų greitųjų antikūnų testų guli nenaudojami. Anot prokuratūros, juos keturiais milijonais brangiau Sveikatos apsaugos ministerijos paliepimu nupirko Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL). Bet dabar šių testų niekam nereikia.

„Gruodžio pabaigoje buvo likę apie 140 tūkst. vienetų, sausio mėnesį viena gydymo įstaiga paėmė šimtą vienetų. Tai dabar panašiai ir liko, tik pamažėjo šimtu vienetų“ – sakė laikinoji NVSPL vadovė Rosita Balčienė. 

Anot buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, šie testai, kai trūko vakcinų padėjo atskirti kuriuos žmones reikia skiepyti pirmiau, o kurie turi antikūnų ir skiepo gali palaukti. O dabar, anot laboratorijos, nėra poreikio jų naudoti. 

„Kadangi tai yra tik kokybiniai greitieji antigenų testai, jie kiekio antikūnų neparodo, tai kaip ir sudėtinga juos būtų kažkam juos įsiūlyti naudoti“ – sakė R. Balčienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šis testas neparodo, ar antikūnai susidarė persirgus koronavirusu ar po skiepo. Bėda ne tik ta, kad testai dabar nereikalingi, bet ir ta, kad vienų galiojimas baigiasi kovą, kitų – balandį. Tad daugiau nei pusantro milijono eurų gali būti išmesti į balą.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

to pensininkė

gal tau reikia pretęsti gydymą durnyne,jei nesigaudai situacijoje.O už testus dėkok savo dievinamam psichiatrui verygai,korio laukia Pravieniškės už padarytus nusikaltimus

pensininkė

jei nemokate vadovauti ,tai traukitės lauk juk pinigai jau senai išmesti koks skirtumas ar jie sunaudoti ar ne taip bus ir su vakcinomis, jų užpirko kelis kart daugiau nei yra gyventojų o vaistų užsakė tik kruopelytę matyt išrinktiesiems štai kokie mūsų valdžios protai

Tai išdalinkite nemokamai!

Kai tai visą laiką daroma Anglijoje!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS