Gydytoja patarė, kiek laiko vaikams sveika maudytis ir būti saulėje | KaunoDiena.lt

GYDYTOJA PATARĖ, KIEK LAIKO VAIKAMS SVEIKA MAUDYTIS IR BŪTI SAULĖJE

Nors vaikai vasara raginami mėgautis visai šiltojo sezono malonumais – ledais, maudynėmis, buvimu gamtoje, VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės gydytoja, vaikų pulmonologė doc. dr. Sigita Petraitienė rekomenduoja viską daryti su saiku. Gydytoja patarė, kiek laiko vaikai turėtų maudytis ir būti saulėje, kad nekiltų sveikatos sutrikimų.

„Gydytojų požiūriu, maudynių laikas priklauso nuo vaiko amžiaus, jei vaikas yra ikimokyklinio amžiaus, tai 5–7 minutės, jei mokyklinio amžiaus vaikas, tai gali trukti ir apie 10 ar net 15 minučių, jei oras ir vanduo yra pakankamai šilti. Po to vaiką reikėtų, ypač jei diena vėsesnė, nusausinti, perrengti sausais rūbais. Jei matome, kad vaikas šiek tiek sušalęs, tai tada geriau ne sėdėti, o pajudėti, palakstyti“, – patarė S. Petraitienė.

Pasak gydytojos, dažnai sergančiam vaikui yra sveikiau išsimaudyti, nudžiūti ir vėl eiti maudytis, nei nuolat braidyti vandenyje.

Pirmoms vaiko maudynėms gydytoja rekomenduoja pripučiamą baseiną.

„Jei vaikas yra nedidelis, iki 2 metų, galbūt tai yra pirma vasara, kai jam leidžiama maudytis, kartais yra protinga pasistatyti nedidelį baseinuką, kurie šiais laikais nėra prabangos dalykas, nėra labai brangūs, į jį galima įpilti ežero, upės ar jūros vandens, leisti tam vandeniui sušilti ir tokiu atveju vienu šūviu du zuikiai laimimi – ir vanduo yra šiltesnis, ir vaikui yra drąsiau, jaukiau ir saugiau“, – sakė S. Petraitienė.

Gydytojos teigimu, vaikui turėtų užtekti būti tiesioginiuose saulės spinduliuose tol, kol jis maudosi, kur pavėsio dažniausiai nebūna. Ant kranto reikėtų stengtis, kad vaikai būtų pavėsyje.

Išsamiau apie tai, kaip nesusirgti valgant šaltus ledus ir naudojant oro kondicionierių, – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis Petkus...

vaikai turi būti privalomai žiemą aprūpinami medicininės dozės ultravioletiniais spinduliais... aišku, saugant akis ir nepadauginant...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS