Gyvybės langelyje Šiauliuose rastas kūdikis: manoma, kad gimdymas vyko namuose | KaunoDiena.lt

GYVYBĖS LANGELYJE ŠIAULIUOSE RASTAS KŪDIKIS: MANOMA, KAD GIMDYMAS VYKO NAMUOSE

  • 1

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje įrengtame gyvybės langelyje lapkričio 11 dieną palikta naujagimė. 18.17 val. suskambus specialiam skambučiui, medikė nuskubėjo prie gyvybės langelyje įrengto lopšio, kuriame gulėjo kūdikis. Tai jau trečias pamestinukas, šiais metais paliktas gyvybės langelyje.

Moters ir vaiko klinikos Naujagimių skyriaus koordinatorė Vaida Aleksandravičienė teigia, kad iš pažiūros mergaitė atrodė sveika. Medikai nustatė, kad naujagimė neseniai gimusi, gal net prieš pusę paros. Galimai gimdymas vyko namuose, nes naujagimės virkštelė sutvarkyta ne medicinos priemonėmis. Mažylei atlikti visi reikiami tyrimai, taip pat ir COVID-19 testas. Pasak medikės, jokių sveikatos sutrikimų nenustatyta, mažylė svėre 3,5 kilogramo. Medikė sako, kad mergaitė labai rami ir labai graži. Naujagimė buvo aprengta drabužėliais, tačiau rūbeliai nelabai tvarkingi, net neišskalbti.

„Medikai apie gyvybės langelyje paliktą naujagimę informavo policiją ir Vaiko teisių specialistus, kurie ir pasirūpins mergaite, nes medikų priežiūra jai nereikalinga. Jei biologiniai tėvai nuspręstų vėl rūpintis naujagime, per tris mėnesius jie gali vaiką susigrąžinti“, – informuojama ligoninės pranešime.

Gyvybės langelis Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje įrengtas 2010 metų balandyje. Per tą laiką jame buvo palikta dvylika kūdikių.

Ligoninės atstovai teigė, kad įrengus gyvybės langelį po dviejų savaičių jame buvo paliktas berniukas. 2010 m. liepos mėnesį – mergaitė. 2012 m. spalio ir gruodžio mėnesiais buvo palikta po mergaitę. 2013 metų gegužyje paliktas pirmas – ne naujagimis, o devynių mėnesių berniukas. 2014 metais gyvybės langelyje palikti du naujagimiai. 2015 metais palikta naujagimė mergaitė, gimusi namuose. 2018 m. lapkričio mėnesį buvo paliktas berniukas. 2020 m. liepos 16 d. palikta mergaitė. Rugsėjo 11 d. vėl supypsėjo signalizacija – lopšyje palikta mergaitė, kuri buvo gimdyta taip pat namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

babule

vaikus daryti smagus darbas, o auginti tikras vargas, tai ir toliau ta mergse dauginsis ir metys vaikus kaip gegute

SUSIJUSIOS NAUJIENOS