Ilgaamžiškumo paslaptys: kaip perkopti 100 metų? | KaunoDiena.lt

ILGAAMŽIŠKUMO PASLAPTYS: KAIP PERKOPTI 100 METŲ?

  • 0

„Niekada negalvojau, kad reikės tiek ilgai laukti, kad pakviestumėte į televiziją“, – juokavo 102 metų senolis LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“, kurioje pasidalijo savo gyvensenos ir mitybos įpročiais. O daktaras Alvydas Unikauskas atskleidė tris paslaptis, kokį maistą valgyti, kad gyventumėte ilgai.

102 metų vyriškis laidoje sakė, kad valgyti reikia tiek, jog nebūtum alkanas: „Kiekvienas žmogus turi savo apetito dydį ir nereikia jo peržengti.“ Senolis taip pat papasakojo nelabai mėgstantis mėsos, nors „lašiniukai su česnakėliu – neblogai“.

Tuo metu gydytojas Alvydas Unikauskas atskleidė tris mitybos paslaptis, kaip sulaukti 100 ir daugiau metų.

Pirmoji – gyvūninės kilmės baltymų ribojimas. „Nors baltymai mūsų racione svarbūs ir reikalingi, bet jų negalima padauginti ir jais piktnaudžiauti. Kai mūsų racione mėsos, ypač raudonos, yra per daug, mūsų organizmas daug greičiau sensta. Valgyti mėsą reikia, bet ja nepiktnaudžiauti“, – tvirtino A. Unikauskas. 

Jis patikslino, kad maisto racione 50 proc. turi būti angliavandenių, 30 proc. riebalų ir 20 proc. baltymų.

Antroji ilgaamžiškumo paslaptis – žalioji arbata. „Graikai 3–4 kartus per parą geria stiprią žaliąją arbatą. Joje yra gausu antioksidantų, kurie saugo mūsų organizmą nuo senėjimo procesų. Todėl graikai ilgai išlieka jauni ir ilgai gyvena“, – sakė A. Unikauskas.

Kokia trečioji paslaptis ir kokių patarimų norintiems ilgai gyventi davė 102 metų senolis, žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS