Infektologas A. Fauci: „Moderna“ vakcinos rezultatai yra stulbinamai įspūdingi | KaunoDiena.lt

INFEKTOLOGAS A. FAUCI: „MODERNA“ VAKCINOS REZULTATAI YRA STULBINAMAI ĮSPŪDINGI

Jungtinių Valstijų vienas geriausiai žinomų infekcinių ligų ekspertų Anthony'is Fauci pasidžiaugė įmonės „Moderna“ paskelbtais sukurtos vakcinos nuo COVID-19 klinikinių bandymų rezultatais ir pavadino juos „stulbinamai įspūdingais“.

Pasak jo, paskelbti rezultatai patvirtina, kad informacinės RNR (mRNR) pagrindu sukurta eksperimentinė vakcina iš tiesų veikia, o pats A. Fauci esą pasitenkintų ir 70–75 proc. siekiančiu efektyvumu.

„Tai, kad mes turime 94,5 proc. efektyvumą, yra stulbinamai įspūdinga. Tai yra iš tiesų nuostabus rezultatas ir nemanau, kad kas nors tikėjosi jo tokio gero“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

A. Fauci vadovauja JAV Nacionaliniam alergijų ir infekcinių ligų institutui (NIAID), kuris sausį pradėjo kurti vakciną kartu su „Moderna“.

Ši vakcina nuo koronaviruso yra paremta nauja mRNR technologija, pagal kurią sukurtos vakcinos iki šiol nebuvo patvirtintos.

„Buvo labai daug žmonių, kurie atsargiai vertino galimybę naudoti tai, kas nebuvo iki šiol išbandyta. Tiesa sakant, kai kurie žmonės net kritikavo mus už tai“, – tvirtino A. Fauci.

Pirmadienį „Moderna“ pranešė, kad iš 30 tūkst. savanorių COVID-19 liga nustatyta tik 95.

90 iš šių 95 užsikrėtusių savanorių buvo iš placebo grupės, ir tik penkiems jų buvo suleista tikroji vakcina, vadinama mRNA-1273.

A. Fauci taip pat pabrėžė, kad vakcinos bandymų rezultatai išsklaidė abejones dėl to, ar „Moderna“ vakcina užkirs kelią sunkioms COVID-19 formoms.

„Buvo 11 sunkių atvejų, nė vieno iš jų nebuvo vakcinos grupėje. 11 buvo placebo grupėje, todėl tai atsako į klausimą, ar vakcina užkerta kelią sunkiai ligai – tikrai taip“, – tikino A. Fauci.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Iai tu

Tai tas pats tipas kuris turi vakcinos patenta:) Stulbinantis verslas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS