Inovatyvus prietaisas padeda išgydyti šlapimo nelaikymą | KaunoDiena.lt

INOVATYVUS PRIETAISAS PADEDA IŠGYDYTI ŠLAPIMO NELAIKYMĄ

  • 2

Vis daugiau gyventojų atranda ir įvertina technologinę naujovę, gydančią šlapimo nelaikymą. Sunkiai tikėtina atrodo tai, kad šios varginančios problemos galima atsikratyti pasinaudojus visiškai neinvaziniu įrenginiu, kai atliekant procedūras net nereikia nusirengti.

Bėgant metams sunkėja

Šlapimo nelaikymas vargina ne tik vyresnio amžiaus žmones. Moterims šis sutrikimas dažnai atsiranda po gimdymo, kai atsipalaiduoja dubens dugno raumenys. Iš pradžių pasireiškia čiaudint, kosint, juokiantis, keliant svorį, sportuojant. Bėgant metams per dieną prireikia pakeisti vis daugiau įklotų. Šlapimo nelaikymo problema, apie kurią gėdijamasi pasakyti ne tik artimiesiems, bet neretai – ir gydytojui, labai apsunkina ją patiriančių žmonių gyvenimą. Dėl to atsisakoma net ir trumpų kelionių, vengiama bendrauti. Metai iš metų kenčiama, kol į tualetą tenka bėgioti kas 15 minučių. Tačiau kentėti neverta – inovatyvūs medicinos prietaisai padeda atsikratyti šios problemos.

"Dubens dugno raumenys apgaubia šlaplę. Jeigu jie pakankamai tvirti, juos galima suspausti – tai neleidžia žmogui nevalingai pasišlapinti. Tačiau jeigu jie atsipalaidavę, kažkiek šlapimo išteka nevalingai. Po gimdymo ir organizmui senstant dubens dugno raumenys silpsta ir vis prasčiau atlieka savo funkcijas – pradeda varginti šlapimo nelaikymas. Vis dėlto tai ne tik moterų problema. Abiejų lyčių asmenys juo suserga dėl įvairių neurologinių sutrikimų ar kitų ligų", – sako integralios estetikos klinikos REVÙ CLINIC įkūrėja ir vadovė gydytoja Vilma Viliūšienė.

Inovatyvus, bet paprastas

Anksčiau šlapimo nelaikymo problemą skubėta spręsti operuojant. Dabar visame pasaulyje pirmiau siekiama išbandyti visus neinvazinius būdus (dubens raumenų stiprinimas, gyvensenos korekcija), tada – nesudėtingas invazines procedūras, pavyzdžiui, gydymą lazeriu ar injekcijomis, specialiais žiedais. Ir tik tada, jei ta problema niekaip kitaip neišsprendžiama, operuoti.

Nustatyta, kad po šešių procedūrų aparatu EMSELLA net 95 proc. pacientų pastebi žymų pagerėjimą, o higieninių įklotų poreikis sumažėja 75 proc.

Kaune jau prieinamas ir kitas inovatyvus, tačiau kartu ir labai paprastas šlapimo nelaikymo gydymo būdas. Tai REVÙ CLINIC atliekamos procedūros garsios amerikiečių medicinos prietaisų gamintojos BTL sukurtu įrenginiu EMSELLA. Šio aparato veikimas paremtas HIFEM® – aukšto dažnio fokusuoto elektromagnetinio lauko technologija. Elektromagnetinės bangos per vieną seansą sukelia net 11 tūkst. dubens dugno raumenų susitraukimų, daug stipresnių nei Kėgelio pratimai. Tai sustiprina šiuos raumenis, jų augimą ir kraujotakos pagerėjimą, dėl to tiek moterys, tiek vyrai gali geriau kontroliuoti šlapinimąsi.

Seanso metu žmogus jaučia diskomforto nekeliančius stiprius ir greitus dubens dugno raumenų susitraukimus. Procedūra atliekama žmogui patogiai įsitaisius ant specialios kėdės. Iškart po 30 minučių trunkančios procedūros galima grįžti į įprastą gyvenimo režimą.

Įrenginio efektyvumas įrodytas moksliniais tyrimais. "Nustatyta, kad po šešių procedūrų aparatu EMSELLA net 95 proc. pacientų pastebi žymų pagerėjimą, o higieninių įklotų poreikis sumažėja 75 proc. Procedūros efektyvumas paprastai vertinamas praėjus maždaug mėnesiui po paskutinio vizito, tačiau pirmuosius teigiamus pokyčius mūsų klientai pastebi jau po pirmųjų apsilankymų. Džiaugiamės, kai sugrįžę po procedūrų jie pasakoja po ilgo laiko pagaliau ramiai išmiegoję visą naktį, be baimės galintys nusijuokti ar be streso vėl užsiimti fizine veikla", – pasakoja gydytoja.

"Nustatyta, kad po šešių procedūrų aparatu EMSELLA net 95 proc. pacientų pastebi žymų pagerėjimą, o higieninių įklotų poreikis sumažėja 75 proc.", – sako V. Viliūšienė.

Šio įrenginio efektyvumą ir saugumą garantuoja JAV medicinos prietaisams išduodamas FDA sertifikatas, taip pat CE sertifikatas.

Įtampos tipo šlapimo nelaikymas

EMSELLA įrenginiu atliekamos procedūros dera su daugeliu kitų procedūrų, taikomų gydant šlapimo nelaikymą. Pasak gydytojos, jas galima kombinuoti tiek su lazeriu atliekamomis procedūromis, tiek su operacija, jei jos vis dėlto reikia. EMSELLA procedūros geriausiai tinka įtampos tipo šlapimo nelaikymui gydyti – būtent šis tipas siejamas su nusilpusiais ir savo funkcijų nebegalinčiais tinkamai atlikti dubens dugno raumenimis.

Atlikus šešių procedūrų gydymo kursą, jo poveikis juntamas iki metų. Jei po jų žmogus pats savarankiškai treniruoja dubens raumenis atlikdamas Kėgelio pratimus, poveikis išliks ilgiau. "Vis dėlto, siekiant sulaukti naudos, šiuos pratimus reikia atlikti taisyklingai. Deja, tai pavyksta ne visiems. Gydymo kurso EMSELLA metu žmogus išmoksta taisyklingai atlikti Kėgelio pratimus, supranta, kuriuos raumenis ir kaip reikia sutraukti. Pasiektai formai ilgiau išlaikyti tinka Kėgelio pratimai, tačiau jie mūsų įrenginiu pasiekiamo intensyvumo neatstoja. Norint sustiprinti dubens dugno raumenis atliekant Kėgelio pratimus, juos reikėtų atlikti po keliasdešimt minučių kasdien", – skaičiavo V.Viliūšienė.

Pasak jos, atlikus procedūrų kursą, klientams atsiranda motyvacija pasiektą gerą rezultatą išsaugoti, palaikyti formą. Palaikomųjų procedūrų klientai paprastai sugrįžta po metų.

Dėl moksliniais įrodymais paremto efektyvumo šlapimo nelaikymo gydymas įrenginiu EMSELLA Vokietijoje yra kompensuojamas, šiuo metu tai svarstoma JAV.

Galia: gydant šlapimo nelaikymą inovaciniu įrenginiu EMSELLA, dubens dugno raumenys stiprinami elektromagnetinio lauko sukeliamais itin stipriais ir dažnais jų susitraukimais.

Gerina seksualinę funkciją

EMSELLA padeda pašalinti ir šlapimo nelaikymo problemas, su kuriomis po prostatos operacijų susiduria vyrai. "Dubens dugno raumenys dalyvauja ir seksualinėje funkcijoje, pajaučiant orgazmą, iš dalies gali turėti įtakos ir ejakuliacijos kontrolei. Taigi, šios procedūros gerina vyrų seksualinę kontrolę, abiejų lyčių atstovams didina orgazmo pajautimą", – vardijo gydytoja.

Dubens dugno raumenys apgaubia ir makštį. Gimdžiusių moterų šie raumenys dažnai būna ištampyti, suglebę, dėl to neretai išplatėja makštis. Po procedūrų kurso aparatu EMSELLA dubens dugno raumenys vėl sutvirtėja. "Tai lemia makšties sveiką siaurumą ir stangrumą, pagerina lytinių santykių kokybę", – paaiškino V.Viliūšienė.

EMSELLA procedūros tinkamos ir makšties bei gimdos pasislinkimo, iškritimo profilaktikai.

Šiuo metu atliekami tyrimai, kiek procedūros EMSELLA įrenginiu gali padidinti vaisingumą. Kai kuriose pasaulio vaisingumo klinikose prieš pagalbinio apvaisinimo procedūras jau atliekami keli kursai šiuo įrenginiu, kad būtų suaktyvinta kraujotaka dubens srityje ir tikimybė pastoti būtų didesnė. Ši procedūra planuojančioms pastoti moterims rekomenduojama ir dėl to, kad, esant stipriems dubens dugno raumenims, lengviau išnešioti ir pagimdyti kūdikį.

"Jei žmogus jaunas ir sveikas, šias procedūras galima atlikti seksualinei funkcijai pagerinti ir šlapimo nelaikymo profilaktikai. Sustiprinus dubens dugno raumenis EMSELLA įrenginiu, seksualinio gyvenimo kokybė pagerėja tiek vyrams, tiek moterims. Klientai prisipažįsta, kad atsiranda ir kitoks orgazmo pojūtis", – užsiminė gydytoja.

Seansai atliekami du kartus per savaitę. Šlapimo nelaikymui sustabdyti ir seksualinei funkcijai pagerinti skiriamos skirtingos programos EMSELLA įrenginiu. Procedūros neatliekamos asmenims, kuriems po onkologinių ligų gydymo praėjo mažiau nei penkeri metai, nėščioms moterims, taip pat moterims menstruacijų metu, žmonėms, turintiems širdies stimuliatorių, kitų metalinių implantų. Gimdžiusioms moterims jos skiriamos praėjus ne mažiau kaip trims mėnesiams po gimdymo.

EMSELLA negydo šlapimo nelaikymo tais atvejais, kai jis atsiranda dėl šlapimo takų uždegimo ar dėl to, kad šlapimo pūslę spaudžia auglys. Jei moteris ilgą laiką nesilankė pas gydytoją ginekologą, prieš šias procedūras rekomenduojama šio gydytojo apžiūra. "Prieš skirdama šias procedūras aš visada siekiu išsiaiškinti šlapimo nelaikymo problemų kilmę. Tais atvejais, kai matau, kad EMSELLA jų neišspręs, procedūrų neskiriu, moterims rekomenduoju apsilankyti pas ginekologą, besispecializuojantį gydant šias problemas. Procedūras skiriu tik tuo atveju, kai pagal ligos anamnezę matyti, kad jos bus efektyvios", – sąžiningumo principu vadovaujasi V.Viliūšienė.

 

 

GALERIJA

  • „Nustatyta, kad po šešių procedūrų aparatu EMSELLA net 95 proc. pacientų pastebi žymų pagerėjimą, o higieninių įklotų poreikis sumažėja 75 proc.“, – sako V. Viliūšienė.
REVÙ CLINIC nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ponai medikai ,

Ne paslaptis , kad su šiom bėdom vargsta daugiausia senyvo amžiaus žmonės- pensininkai. 89 € už vieną procedūrą !!! Kas gi tuo galės pasinaudoti ?! - tik buvę ministrai ir palaidos mergiotės ....

Maža putytė nebūtina-sutrauk mergyte raumenukus

Dar senovės Kinijoje ir Indijoje prieš tūkstančius metų visas urologines ir seksualines priblemas gydė valingais tarpvietės raumenų įtempimais keliskart dienoje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS