Įspėja dėl neteisėtų migrantų iš Baltarusijos: tai gali sukelti ne tik humanitarinę krizę | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA DĖL NETEISĖTŲ MIGRANTŲ IŠ BALTARUSIJOS: TAI GALI SUKELTI NE TIK HUMANITARINĘ KRIZĘ

  • 26

Profesorius Vytautas Kasiulevičius teigia, kad dėl į Lietuvą plūstančių nelegalių migrantų iš Baltarusijos gresia ne tik humanitarinė, bet ir epidemiologinė krizė.

„Baltarusios valdžios skatinamas migrantų iš Azijos šalių judėjimas per sieną su Lietuva gresia ne tik humanitarine, bet ir epidemiologine krize. Būtent Azijos šalyse smarkiai išplitusi indiškoji arba delta SARS-CoV-2 atmaina, – feisbuke antradienį rašė medikas. – Tai, kad darbo migrantų ar pabėgėlių stovyklos gali tapti sunkiai valdomais pandemijos židiniais jau įrodyta. Viskas priklauso nuo tose stovyklose esančios žmonių koncentracijos ir kiekio. O kaip matome, kaimyninės šalies valdžia savo veiksmus dar tik pradėjo. Visos testavimo galimybės ir atmainų genetinė analizė turi būti nukreiptos į pabėgėlius. Šiandien tai – šalies prioritetas, jeigu nenorime patys susprogdinti mums paruoštos bombos.“

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai antradienį pranešė, kad per pastarąją parą sulaikyta 18 neteisėtų migrantų, atvykusių per Baltarusiją. Pirminiais duomenimis, tai gali būti Šri Lankos ir Irako piliečiai.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 291 neteisėtas migrantas. Daugiausiai tarp jų yra Irako piliečių.

Šis skaičius yra pusketvirto karto didesnis nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Barnabas

Štai mūsų politikierių pasekmė. O čia tik pradžia.

VIlius

akivaizdu,kad ši vyriausybe moka til apie pseudopartneryste loti ,o apsaugot LIetuvos-ne.ar sunku pasitelkus karius ir savanorius saugant sieną neleisti juoduliams lipti per tvoras.nekenjtu jauniems valkatoms ir gumine lazda per kuprą.turi savo TEVYNES,lai varo atgal pas bulbašius,kurie juos isileido

Koziol \\\\\.../////

Pridirbo užusieninių reikmenų "miisteris",su savo šobla belodamas,o kenčia liaudis.Kada tą priplaukusį išvys lauk,nes ir karą sukeks ??? GARANRUOTAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS