COVID-19 toliau plinta globos įstaigose | KaunoDiena.lt

COVID-19 TOLIAU PLINTA GLOBOS ĮSTAIGOSE

Koronaviruso židiniuose globos įstaigose ir toliau registruojami nauji atvejai, trys nauji protrūkiai nustatyti Švenčionių, Jurbarko ir Kretingos rajonuose esančiose įstaigose, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Švenčionių rajono Adutiškio senelių namuose koronavirusas nustatytas 12 darbuotojų. Centro teigimu, organizuotas visų įstaigos gyventojų ištyrimas, testų rezultatų dar laukiama, epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Naujas protrūkis registruotas ir Jurbarko rajono Skalvijos globos namuose, kur patvirtinti patvirtinti trys susiję koronavirusinės infekcijos atvejai vienoje iš šeimynų.

Kretingos rajono Salantų Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusu užsikrėtė penki darbuotojai ir keturi pacientai.

Praėjusią parą registruota 19 koronavirusinės infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiu Akmenės rajono socialinių paslaugų namuose, 15 susirgusiųjų yra globotiniai ir keturi darbuotojai. Iš viso su protrūkiu, šiuo metu turimais duomenimis, siejami 32 koronavirusinės infekcijos atvejai.

17 COVID-19 ligos atvejų registruota Kretingos rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose, iš kurių 16 yra gyventojai ir vienas darbuotojas. Iš viso nuo gruodžio vidurio su protrūkiu siejami daugiau nei 70 infekcijos atvejų, įskaitant ir darbuotojų šeimos narius.

Septyni nauji koronaviruso atvejai siejami su protrūkiu Telšių rajono senelių globos namuose. Iš viso su protrūkiu siejama 60 COVID-19 ligos atvejų.

Nauji atvejai priskirti ir protrūkiui Vilniaus Antavilių pensionate, kuriame nuo gruodžio 22 dienos koronavirusas nustatytas 169 gyventojams ir 53 darbuotojams. Epidemiologų vertinimu, šis protrūkis įvyko dėl besimptome forma sirgusių darbuotojų.

„Vilniaus departamento specialistai vakar šioje įstaigoje dėl protrūkio lankėsi trečiąjį kartą, siekiant užtikrinti, kad būtų tinkamai organizuotas personalo darbas, tinkamai formuojamos darbuotojų komandos, sutvarkytas zonų skirstymas įstaigoje“, – šeštadienį pranešė NVSC.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gargždų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje koronavirusu užsikrėtė trys darbuotojai, nauji atvejai registruoti ir protrūkyje, siejamame su Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrine tarnyba.

Taip pat patvirtinti nauji atvejai, priskiriami protrūkiui Kalvarijos globos ir užimtumo centre. Čia jau užsikrėtė po du darbuotojus ir gyventojus.

Nauji COVID-19 atvejai nustatyti ir Pasvalio ir Šiaulių kelių priežiūros įmonėse, Biržuose veikiančioje plastiko ir gumos gamybos įmonėje, žuvies perdirbimo ir baldų surinkimo įmonėse Raseiniuose, mėsos perdirbimo ir maisto pramonės įmonėse Marijampolėje, siuvimo įmonėje Vilkaviškyje bei Klaipėdos baldų gamybos įmonėje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 173.

Per praėjusią parą izoliuota 1930 asmenų, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 96 tūkst. 671 žmogus.

Iš atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti, registruota 190 tokių, kurių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios – asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Iš viso Lietuvoje registruoti 158 tūkst. 180 COVID-19 atvejų, 92 tūkst. 212 asmenys pasveiko, 62 tūkst. 874 – tebeserga.

Nuo koronaviruso mirė 2171 žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ivairios

mintys sukasi galvoj ,kazi ar vien Covid 19 kaltas ?

vartotojas

kad ten amitvilio globos namai

Efa

Laksto daktarai ir slaugytojos is ligonines i globos namus ir nesioja uzkrata ,greiciau juos paskiepitu .......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS