Jaudinanti istorija įkvėps kiekvieną: koronavirusą įveikė senolių pora | KaunoDiena.lt

JAUDINANTI ISTORIJA ĮKVĖPS KIEKVIENĄ: KORONAVIRUSĄ ĮVEIKĖ SENOLIŲ PORA

Dviejų garbaus amžiaus senolių iš Izraelio kova su koronavirusu turėtų tapti pavyzdžiu daugeliui šiuo metu besigrumiančių su šia klastinga liga.

Vestuvės – it aklas pasimatymas

90-metis Rachamimas ir 87 metų jo žmona Šošana ligą įveikė Aškelono miesto ligoninėje.

"Šią istoriją perskaičiau Izraelio spaudoje ir tai tikrai stebuklu palydėta istorija. Sunkiai sergančio vyro žmona nusprendė nepalikti ligoninėje net ir tuomet, kai pati įveikė šią ligą", – pasakojo Izraelio naujienas sekanti Bella Shirin.

Moterį sujaudino dviejų senukų patirtis, kuri šiuo sunkiu metu gali įkvėpti.

"Jie susituokė būdami labai jauno amžiaus. Kaip buvo priimta tuo metu Izraelyje, porą savo vaikams parinko tėvai. Abu jie atvažiavo į Izraelį iš Irako, kai dar buvo labai jauni. Šošana tuo metu buvo 17-os metų. Kai ji tuokėsi su savo vyru, net nepažinojo jo. Tiesa, po daugelio metų paaiškėjo, jog tėvai neapsiriko, tai buvo labai laiminga pora", – senolių istoriją pasakojo B.Shirin.

Virusas smogė paslapčia

Jaunavedžiai iš pradžių itin sunkiai vertėsi, tačiau poros santykiai tvirtėjo, susilaukė aštuonių vaikų.

"Jie abu tikintys, pagal žydų tradicijas vaikų susilaukiama tiek, kiek Dievas duoda", – pasakojo B.Shirin.

Prasidėjus pandemijai 87-erių Šošana uoliai dirbo savo namų sode ir darže, pati rūpinosi maisto pirkiniais.

"Ji labai savarankiška. Pati vaikščiodavo į netoliese esantį prekybos centrą. Tikėtina, jog būtent ten ji užsikrėtė koronavirusu. Namuose pasijutus blogai, testai parodė, kad ji serga ta baisia liga. Patikrinus vyrą, paaiškėjo, jog ir jis serga. O tokiame amžiuje tai yra labai liūdna", – sakė B.Shirin.

Tačiau abu senoliai nenuleido rankų ir optimistiškai žvelgė į pasaulį.

"Ypač ji yra tvirto būdo, jos neapleido optimizmas. Ji sakydavo, jog Dievas juos apsaugos", – tikino B.Shirin.

Pasiliko slaugyti

Pensininkai atsidūrė ligoninėje ir kartu kovojo su virusu.

"Jai buvo taikytas modernus gydymas, buvo panaudota persirgusiųjų šiuo virusu kraujo plazma. Paaiškėjo, jog tai veikia. Pirmoji pasveiko Šošana. Medikai norėjo išrašyti moterį iš ligoninės, tačiau šioji jokiais būdais nesutiko. Ji tikino, kad jos vyras tiesiog neįveiks užkrato likęs vienas, jis mirs iš ilgesio", – teigė B.Shirin.

Šošaną gydytojai sutiko palikti ligoninėje. Mėnesį senolė slaugė savo vyrą ligoninėje.

"Kai jie abu įveikė virusą, ligoninės personalas juos išlydėjo su gėlėmis. Šventė visa ligoninė. Tai tikrai stebuklingas pasveikimas ir ypatingos meilės vienas kitam istorija", – tikino B.Shirin.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Sele

Pagijo, nes ten rupinasi visais neziuri i amziu,senukus gyde persirgusiu kraujo plazma,mums lieka tik pavydet ir tiket likimu

glušius glušiui nelygus

pensininkas ne žmogus

Pats glušius esi,jei taip komentuoji

Matyt dabar ir vyksta išties natūrali atranka,kad tokios mąstysenos glušius atrinkti ir sunaikinti.O tie senukai tikrai verti didžiulės pagarbos ir yra darnos šeimoje pavyzdys.Linkiu jiems dar ilgų metų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS