Kaip atsispirti švediškojo stalo pagundoms? | KaunoDiena.lt

KAIP ATSISPIRTI ŠVEDIŠKOJO STALO PAGUNDOMS?

Sveiki atvykę į viešbutį – prieš atostogautojų akis atsiveria ne tik patogių kambarių, bet ir restoranų durys. Užeini, o ten gėrybėmis nurautas švediškas stalas. Iškart pasidaro neramu dėl talijos. Bet ir pagunda milžiniška... Kaip grįžti iš atostogų pailsėjus, o ne papilnėjus, pataria specialistai.

Ramybės, tiktai ramybės

Pirmiausia atsipalaiduokite. Žinoma, prie švediškojo stalo suvalgysite daugiau, nei prie kasdienio. Tačiau ir energijos, jeigu tik negulėsite visą atostogų laiką prie baseino, sunaudosite taip pat daugiau, nei sėdėdami darbe prie kompiuterio. Stenkitės kuo daugiau judėti: vaikščiokite, plaukiokite.

Rinkitės mažą lėkštutę

Valgį dėkite į mažą lėkštutę. Galite paragauti, ko tik širdis geidžia, bet mažomis porcijomis. Nesistenkite visko susikrauti iš karto. Prie švediškojo stalo galite prieiti nors ir dešimt kartų, tik su maža lėkštute. Pamatysite, kad pakas ir dviejų, nes po to jau būsite sotūs. Kiekvieną kartą prieš eidami prie stalo paklauskite savęs: „Ar tikrai aš dar noriu valgyti?".

Valgykite lėtai

Pabandykite į lėkštę įsidėti vieno patiekalo. Valgykite lėtai, gardžiuodamiesi maistu. Neskubėkite vėl grįžti prie stalo. Pasėdėkite ramiai, kad pajaustumėte, ar tikrai dar esate alkani, o gal jau pasisotinote.

Daržovės būtinos

Norite keptos mėsos? Prašom. Tik prie jos būtinai rinkitės žalių arba garuose pagamintų daržovių. Skrudintos bulvytės vilioja? Valgykite, tik su tokiu pačiu kiekiu daržovių. Jose esanti ląsteliena gerina virškinimą. Lengviau pasisavinamas sunkus maistas. Daržovių kiekis lėkštėje turi būti lygus riebaus ir sunkiai virškinamo maisto kiekiui.

Gėrimai

Prieš valgį išgerkite stiklinę paprasto vandens. Valgydami venkite vartoti saldžių ir gazuotų gėrimų. Apsieikite ir be sulčių, nes dažniausiai viešbučiuose jos teikiamos ne itin kokybiškos, jose gausu cukraus ar, dar blogiau, saldiklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS