Kaip greitai įveikti peršalimą? | KaunoDiena.lt

KAIP GREITAI ĮVEIKTI PERŠALIMĄ?

Pajutus pirmuosius peršalimo ligų simptomus, vertėtų pasikliauti liaudies medicina. Kokius vaistus siūlo pati gamta?

 Pajutus pirmuosius peršalimo požymius rekomenduojama likti namie ir sveikti.  "Įveikti peršalimą gali padėti ir natūralūs „vaistai“ iš gamtos: čiobrelių, ramunėlių ar imbierų šaknų arbata su citrina, karštas pienas, paskanintas medumi. Jei turite uogienių atsargų, pasidarykite aviečių, serbentų ar liepžiedžių arbatų. Nepamirškite, kad kovojant su peršalimu būtina gerti daug skysčių, labai svarbu vartoti daugiau vitamino C“, - pataria vaistininkė Edita Starovoitova.

Peršalus taip pat geriau vengti susibūrimo vietų, kuriose, organizmui jau kovojant su bakterijomis, tikimybė užsikrėsti kitais virusais dar labiau išauga.

Anot specialistės, peršalimui būdingus simptomus – užgulusią nosį, skaudančią gerklę, kosėjimą – pirmiausia reikia gydyti natūraliais būdais ir tik simptomams nepraėjus pirkti vaistus. Jei peršalimo nepavyksta įveikti per porą dienų, rekomenduojama nedelsiant apsilankyti pas šeimos gydytoją.  

„Liaudyje gerai žinomas užgulusios nosies gydymo būdas yra garų inhaliacijos. Į verdantį vandenį įlašinus keletą lašų eterinio mentolio, eukalipto aliejaus arba įbėrus sausų garstyčių ar raudonųjų pipirų ir užsidengus galvą rankšluosčiu keletą minučių kvėpuokite garais. Eukaliptas ir mentolis pagerina kvėpavimą, garstyčios padės sušilti ir išprakaituoti, o pipirai pagerins kraujotaką" ,- natūralios medicinos patarimais pasidalino E. Starovoitova.

Kosint naudinga krūtinę šildyti įvairiausiomis kruopomis, pvz. virtų perlinių ar sorų kruopų kompresais. Į polietileninį maišelį ir rankšluostį suvyniotą ką tik išvirusią košę ant krūtinės laikykite iki kol atvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

mike

molinis indas netinkamas, nes rugstis reaguoja su svinu,kurio buna moliniuose induose. taip ilgiau palaikius galima ir nusinuodyti. naudokite tik stiklinius indus.

vita

norint neperšalt,pirmiausia reikia stiprinti organizmą. Iš savo patirties galiu pasakyt kaip saugau savo šeimą-neperku tų visų cheminių vitaminų, o renkuosi spanguoles.Sutrinu spanguoles moliniame dubenyje,sumaišau su cukrumi (geriau būtų medus,bet mano vienas iš vaikų alergiškas medui), palaikau tame inde apie 2 paras kambario temperatūroje sudedu į stiklainius ir laikau rūsyje. Kikvieną dieną užpylus vos šiltu vandeniu visa šeima geriam,kada tik norim gert.Gal jau septyneri metai šeima nežino peršalimo ligų. Pabandykit-sėkmės ir svarbiausia būkit geros nuotaikos

visa tiesa apie gripa

Visa tiesa apie skiepu daroma zala puslapyje homosanitus.lt Netikekite propoganda,tai melas jusu sveikatos ir ligos platinimo atzvilgiu.Kiekvienas paskiepytas tikraja vakcina serga pasyviai ir uzkrecia iki 25 zmoniu,taip platinamas virusas,nepasiduokite mediku bauginimams,gripas lengvai isgydomas paracetamoliu,arbata ir geriant daug vandens. na 07:01 IP: 78.57.149.188 Netinkamas komentaras gripas plinta ten - kur ji paseja is megintuveliu.Siti visi gripai, pauksciu gripai, liaudiskai snekant yra bakteriologinis ginklas.Susimastykit ! gripotekas 2010.09.28 21:48 IP: 78.63.119.78 Netinkamas komentaras baikit klausyti daktarų ir formacininkų genialių minčių, čia viena šaika, kuri nori prakišti vaistus, kad pasidaryti biznį, kokie sirgimai, valgykit kaimišką maistą, sportuokit, mažiau žiūrėkit televizijos nesamoningas laidas ir sedėkit prie kompo. Būsit sveiki ir žvalūs. Sėkmės ! NEW WORLD ORDER 2010.09.28 21:36 IP: 86.21.40.103 Netinkamas komentaras planas sumazinti planetos gyventoju skaiciu vykdomas pilnu tempu - per gripo mutacijas, VAKCINAS - kuriose ir yra sio mutavusio gripo sukelejai, yra spec vakcinos valdzios zmonems ir atskiros biurgeriams ir liumpenams, jie zudo mus per maisto papildais ir koncervantais, mutavusiais genais ir kt prikimsta maista, ore spec lektuvais purskiamais chemikalais, uzterstu vandeniu ir psichotropiniais ginklais. Pats laikas pasidometi Apreiskimu knyga Biblijoje ir isgelbejimo pazada jei priimsi Dievo dovana - Kristu, kuris vienintelis atpirko musu nuodemes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS