Karantinas baigėsi, o įpročiai liko tie patys: kodėl einant į vaistinę reikalingas asmens dokumentas? | KaunoDiena.lt

KARANTINAS BAIGĖSI, O ĮPROČIAI LIKO TIE PATYS: KODĖL EINANT Į VAISTINĘ REIKALINGAS ASMENS DOKUMENTAS?

  • 10

Jau praėjo kone trys metai nuo pirmojo karantino įvedimo Lietuvoje, kai kardinaliai pasikeitė mūsų įpročiai ne tik namų ar darbo rutinoje, bet ir lankantis vaistinėse. Nors ekstremalioji padėtis šalyje atšaukta jau ganėtinai seniai, „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė pastebi, kad pastarieji metai išties pakeitė gyventojų įpročius bei primena, kodėl svarbu einant į vaistinę turėti asmens dokumentą.

Svarbus asmens dokumentas

Karantino metu buvo palengvinta receptinių vaistų išdavimo tvarka vaistinėse, todėl pacientams pakakdavo padiktuoti savo asmens kodą, pasakoja „Eurovaistinės“ vaistininkė J. Aleknienė. Ji pabrėžia, kad pasibaigus ekstremaliajai situacijai, receptinius vaistus ir vėl galima įsigyti tik pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Prasidėjus COVID-19 pandemijai pakakdavo vaistininkui padiktuoti savo asmens kodą. Visgi pasibaigus ekstremaliajai situacijai pagal SAM nustatytą tvarką visuose vaistinių tinkluose prieš įsigyjant receptinį vaistą reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – pasą arba asmens tapatybės kortelę. Būtent dokumento pateikimas vaistininkui padeda užtikrinti, kad nebūtų pasinaudota kito asmens duomenimis, norint įsigyti receptinių vaistų. Ir iš tiesų, vaistininkams yra tekę susidurti su atvejais, kai žmonės, atėję be dokumento ir vien padiktavę asmens kodą, bandydavo gauti receptinius vaistus, kurie iš tikrųjų nėra jiems paskirti“, – pasakojo J. Aleknienė.

Kaukės ir paprasčiausiai peršalus

Atlaisvinus apsauginių kaukių dėvėjimo reikalavimus labai greitai atsisveikinome su įpročiu jas nešioti, pastebi „Eurovaistinės“ vaistininkė. Anot jos, pastaruoju metu vaistinėse neretai tenka sulaukti sergančių pacientų, kurie pamiršo užsidėti šią apsaugos priemonę.

„Karantino metu ne tik įpratome dėvėti apsaugines veido kaukes, bet ir sunegalavę dažnai apsispręsdavome likti namuose. Visgi atlaisvėjus karantino ribojimams labai greitai sugrįžome prie senųjų įpročių – vis rečiau pajutę peršalimo simptomus liekame namuose, o viešose vietose nebedėvime apsauginių kaukių net kai jaučiamės prastai. Visgi, jeigu nesate įsitikinę – jūs peršalote, o gal susirgote gripu arba koronavirusu – saugokite save ir artimuosius bei dėvėkite kaukes atvykdami į vaistinę įsigyti svarbiausių vaistų gydymuisi. Nes visgi būtent kaukės yra viena patikimiausių apsaugų nuo užsikrėtimo virusinėmis ligomis“, – patarė „Eurovaistinės“ vaistininkė J. Aleknienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Čia maximinė euro vaistinėje pati praščiausia vaistinė su savo nesmonėmis kuria aplenkiu ratu.

Panevėžietei

O žinote kad Lietuvai iš Europos buvo skirti pinigai (ar ne 120 ,,limonų") kurie turėjo būt panaudoti nemokamo interneto šalyje užtikrinimui? Ir dingo kaip nebuvę:D) Taip kad ne apie kažkokia vieną intTV tiekimo kontorą reikia kalbėt o apie tą kokia kryptim dingo milijonai ir kodėl internetas šalyje vis dar mokamas? Antra vertus, suprantama, kad bachuriukai pasipirko kad niekas nebūt daroma:D) Mūsų seimo prekybininkai prekiaut poveikiu puikiai moka o čia iškart du ,,zuikiai"... Jeigu internetas nemokamas - žlunga beveik visa TV ir interneto tiekėjų sistema. Pasistatai namuos papildomą reuterį+ tam tikrą ,,pristawke" /kažkur 30-50eū / užtikrinančią visų be išimties tvkanalų translaciją per palydovą ir per televizorių pasijungi...Firmelėm - ragas:D)

Panevėžietė

Karantinas dar Lietuvoje tęsiasi; Interntinės televizijos tiekimo firmos c gates klientų aptarnavimo padalinys Panevėžyje dėl covid pamdemijos vis dar uždarytas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS