Keičiasi tvarka: NVSC nedarbingumo pažymėjimų po kontakto su sergančiuoju nebeišduos | KaunoDiena.lt

KEIČIASI TVARKA: NVSC NEDARBINGUMO PAŽYMĖJIMŲ PO KONTAKTO SU SERGANČIUOJU NEBEIŠDUOS

  • 1

Nuo trečiadienio, vasario 23 d., keičiasi izoliacijos tvarka asmenims, turėjusiems artimą kontaktą su sergančiuoju COVID-19 liga. Šiems asmenims nebus privaloma izoliuotis, taip pat nebus išduodamas ir nedarbingumo pažymėjimas, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

NVSC primena, kad iki šiol izoliuotis privalėjo kartu gyvenantys asmenys, nepaisant imunizacijos statuso, t. y. ir paskiepyti žmonės. Išimtis buvo taikoma tik ne anksčiau kaip prieš 90 dienų COVID-19 liga persirgusiems asmenims (kuriems liga patvirtinta teigiamu PGR ar greitojo antigeno tyrimo, atliekamo laboratorijoje, rezultatu).

Izoliuoti asmenys, turėję didelės rizikos kontaktą su sergančiuoju COVID-19 liga asmeniu, gali nutraukti jiems paskirtą izoliaciją anksčiau, kreipdamiesi į NVSC.

Nuo vasario 23 d. izoliuoti asmenys, kurie turėjo artimą sąlytį, gali nutraukti izoliaciją užpildydami prašymą, taip pat kitomis prašymų teikimo formomis. Rekomenduojama prašymus teikti užpildant elektroninę formą per paslaugų portalą – Elektroninius valdžios vartus. Atkreipiamas dėmesys, kad pateikus prašymą, izoliaciją galima nutraukti – atsakymo iš NVSC sulaukti nereikia.

NVSC specialistai primena, kad laukiant testo dėl COVID-19 ligos rezultato ar susirgus, dėl nedarbingumo reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Po sąlyčio su sergančiuoju COVID-19 liga asmeniu rekomenduojama bendraujant su kitais asmenimis dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius be vožtuvo. Taip pat rekomenduojama nedalyvauti renginiuose, masinio žmonių susibūrimo vietose ir apriboti asmenų, su kuriais bendraujama, skaičių, kai yra galimybė, dirbti nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

valio pagaliau laisve dziunglems kas silpnas tas ir be skiepu mirsta ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS