Kokias žoleles patariama rinkti rudenį? | KaunoDiena.lt

KOKIAS ŽOLELES PATARIAMA RINKTI RUDENĮ?

Kokias žoleles patariama rinkti rudenį? Kurie šiuo metu randami augalai gali sustiprinti mūsų sveikatą ar konkrečiai išgelbėti nuo peršalimo?

Žolininkė Nijolė Degutienė pataria, kad tarp šiuo metu randamų augalų ypač naudingos yra dvi žolės – kiaulpienė ir dilgėlė.

Žolininkė primena, kad kiaulpienės šaknis kasti galima dabar arba anksti pavasarį – būtent tokiu metu jose yra daugiausia aktyvių medžiagų, taip pat labai veiksmingi jos lapai. Be to, N. Degutienė pataria nepamiršti, kokios naudingos gali būti dilgėlės.

„Rudenį yra dvi žolės – dilgėlė ir kiaulpienė. Jų arbatą reikia gerti, kol dar nesusirgai. Kiaulpienių galima prisirinkti, jos šviežiai ataugusios, žalios ir gražios. Reikia jų šaknų prisikasti. Dilgelės rudenį visada atauga ir yra šviežios ir labai žalios, jose daug veiksmingų medžiagų. Jas geriausia gerti kartu, nes dilgėlė tirština kraują, o kiaulpienė – skystina. Jei gersime tik vieną iš jų, kiaulpienę (o ji, beje, yra šešetuke geriausių pasaulio vaistažolių), kraujas labai suskystės, o jei tik digelę – per kurį laiką kraujas sutirštės“, – sako žolininkė.

Taip pat N. Degutienė pataria vartoti gysluotį, kuris ypač padeda nuo kosulio. Jį galima gerti su čiobreliu – tai pagelbės, kai gresia peršalimas.

Daugiau apie tai  – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS