Koronavirusas nustatytas dar vienam „Maximos“ darbuotojui | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS DAR VIENAM „MAXIMOS“ DARBUOTOJUI

  • 3

Koronavirusas penktadienį patvirtintas dar vienam „Maximos“ sandėlio darbuotojui, pranešė įmonė.

Jos teigimu, šis darbuotojas nuo liepos 6 dienos buvo saviizoliacijoje dėl nustatyto artimo kontakto su kita COVID-19 sergančia darbuotoja. Pasireiškus simptomams, priėmimo rampos darbuotojui tyrimas atliktas liepos 9 dieną.

„Sandėlį dezinfekavome liepos 6 dieną, vos sužinoję apie pirmąjį atvejį. Esame pasiruošę tokioms situacijoms ir elgiamės pagal su atsakingomis institucijomis suderintą veiksmų planą“, – sakė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Jos teigimu, šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Vilniuje, Kirtimų gatvėje, esančio sandėlio darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus. 

Apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

Įmonės duomenimis, iki šiol dėl koronaviruso ištirta 260 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų: 251 testas buvo neigiamas, aštuonių – teigiami. Penki darbuotojai jau pasveikę. Vieno atsakymo dar laukiama.

Dėl kontakto su sergančiaisiais izoliuoti septyni darbuotojai.

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Oficialiais penktadienio duomenimis, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1861 žmogus, tebeserga 202 asmenys, 1569 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, Maxima, užsikrėtė koronavirusu, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lina

Na neturi ka veikti tai vis po truputi žmones iš proto varo su tuo virusu lyg nieko daugiau nėra apie ka rašyti gasdina ir galo nesimato

B.B.d

O kas ta maxe ????. Kysiais issiperka kad neymanoma UZDARYTI užkrėstos maxes ??? Kad čia per chui ystatyymai ? Rimi tai buvo uždaryta Kaune ... Blll et kaip nekenčiu , kurie daro "VSIO zakono """ ... Lazda turi 3galus :-)))))))

HMM

Žiuriu Vilniuje tas virusas jau paplitęs kaip reikiant... Kasdien po kelis vis užsikrėtusius. Būtų taip Šiauliuose kokiuose, seniai būtų šlagbaumai sudėti prie įvažiavimų į miestą...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS