Koronavirusas nustatytas progimnazijos Vilniuje pradinukui | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS PROGIMNAZIJOS VILNIUJE PRADINUKUI

  • 1

Sekmadienio vakarą Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad koronavirusas nustatytas Martyno Mažvydo progimnazijos pradinukui.

„Šiandien Vilniuje M. Mažvydo progimnazijos pradinukui nustatytas koronavirusas. Užsikrėtė iš šeimos nario ir šeima tik sužinojusi rezultatus iš karto izoliavosi, todėl moksleivio penktadienį mokykloje jau nebuvo.

Visai klasei artimiausią laikotarpį dabar bus taikomas nuotolinis mokymas. Mokykla šiandien buvo kruopščiai dezinfekuota ir ryt darbą tęs pagal tvarkaraštį, nes vaikai iš skirtingų klasių šiuo atveju tarpusavyje nekontaktavo.

Linkiu visiems stiprybės ir šalto proto, panašių situacijų šiais mokslo metais dar tikrai bus. Mokiniams ir jų tėvams svarbiausia būti atsargiems – pastebėjus peršalimo simptomus geriau likti namie, o jei šeimoje patvirtintas atvejis, iš karto informuokite ugdymo įstaigą. Tai leis priimti teisingiausius sprendimus“, – rašė Vilniaus vicemeras.

Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus atstovė spaudai Ieva Dirmaitė informavo BNS, kad infekcija nustatyta pirmokui, jis penktadienį nebuvo pamokose, o iš viso nuotoliniu būdu mokysis apie 25 pirmokus.

Kaip jau rašyta, praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 43 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 3083.

Epidemiologams nerimą kelia koronaviruso protrūkis Šiauliuose – čia didelės rizikos kontaktą su šeštadienį patvirtintais naujais atvejais turėjo ir apie 60 asmenų dviejose mokyklose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Justas

...o kur dar du sergantys astuntokai..?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS