Koronaviruso krizė: svarbiausios penktadienio naujienos | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSO KRIZĖ: SVARBIAUSIOS PENKTADIENIO NAUJIENOS

BNS pateikia svarbiausių penktadienio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą.

Viruso plitimas. Per praėjusią parą nustatyti septyni koronaviruso atvejai, keturi iš jų susiję su gimtadienio švente. Taip pat susirgo du iš užsienio – Jungtinės Karalystės ir Nigerijos – atvykę asmenys. Koronavirusas nustatytas ir į Lenkiją vykusiam ir siuntą vežusiam asmeniui, tačiau neaišku, ar šis atvejis įvežtinis. Penktadienį nustatyti dar penki koronaviruso atvejai, siejami su asmeninėmis šventėmis.

Atveriama siena su Lenkija. Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, jog kitą savaitę bus atkuriamas laisvas judėjimas tarp Lenkijos ir Baltijos šalių.

Skrydžiai. Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ žada atnaujinti skrydžius iš Vilniaus į Londoną ir Dubliną, o liepos pradžioje – į Dubrovniką, tačiau leidimų tam kol kas neturi. Turkija šį mėnesį planuoja atnaujinti oro susisiekimą su 40 valstybių, įskaitant Lietuvą.

Ekonominė situacija. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia, jog Lietuvos ekonomika gegužės mėnesį tapo viena iš sparčiausiai grįžtančių į normalų ritmą. Prognozuojama, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet sumažės 9,7 proc. – 1,7 punkto mažiau nei prognozuota kovo mėnesį.

Marijampolės ligoninė. Marijampolės meras atleido miesto ligoninės direktorę Audronę Kuodienę, nustačius, kad ligoninėje netinkamai organizuotas darbas, nesilaikyta rekomendacijų, kurios buvo reikalingos norint kontroliuoti infekcijos plitimą.

Užsienyje:

* Estijoje per praėjusią parą nustatyta dar 20 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, Latvijoje – trys.

* Lenkijoje per parą nustačius dar 361 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejį, bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 25 tūkstančius.

* Prancūzijos Vyriausybės ekspertas pareiškė, jog šalyje koronaviruso pandemija jau valdoma.

* Australijos policija, motyvuodama koronaviruso plitimo rizika, ėmėsi veiksmų uždrausti Sidnėjuje šeštadienį planuojamą protestą prieš rasizmą.

* Rusijoje per paėjusią parą nustatyta 8,7 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, 144 žmonės nuo šios ligos mirė.

* Jungtinės Valstijos pranešė ketinančios skirti 11 mlrd. JAV dolerių finansinę paramą tarptautinei kovai su COVID-19, įskaitant 180 mln. dolerių dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatams įsigyti.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu.

* Premjeras Saulius Skvernelis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdyje pranešė apsisprendęs dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose šios partijos sąraše. „Valstiečiai“ taip pat nusprendė keliose apygardose kandidatus kelti drauge su koalicijos partneriais Socialdemokratų darbo partija.

* Eidama 63-iuosius metus po sunkios ligos mirė visuomenininkė, kalinių globėja Milda Bliumenzonienė.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, koronaviruso naujienos, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che: "Per praėjusią parą nustatyti septyni koronaviruso atvejai, keturi iš jų susiję su gimtadienio švente" - tą šventę ve'Ryga apmokėjo?... nes - o kas jis be viruso?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS