Koronaviruso protrūkiai – globos namuose, policijoje, bendrovėse | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSO PROTRŪKIAI – GLOBOS NAMUOSE, POLICIJOJE, BENDROVĖSE

  • 3

Iš 3322 naujų koronaviruso atvejų apie trečdalis registruota Vilniaus apskrityje, virusas toliau plinta globos įstaigose, įmonėse, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Vilniaus apskrityje registruota 1108 naujų COVID-19 atvejų, Kauno apskrityje – 566, Klaipėdos – 304, Šiaulių – 303, Alytaus – 276, Utenos – 212, Panevėžio – 190, Marijampolės – 136, Telšių – 107, Tauragės – 69 atvejai. 51 atvejis kol kas dar nėra priskirtas jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo, tai bus atlikta vėliau.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, registruota 146.

Protrūkiuose šeimose praėjusią parą registruoti 152 atvejai.

Nauji atvejai – židiniuose globos įstaigose

19 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų buvo patvirtinta protrūkyje, susijusiame su Zarasų socialinės globos namais, susirgo globos namų gyventojai.

Aštuoni atvejai gyventojams buvo patvirtinti ir Meškuičių socialinės globos namuose Šiaulių rajone. Taip pat aštuoni atvejai buvo patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Telšių rajono senelių globos namais, taip pat jo gyventojams.

Su Druskininkų pirminės sveikatos priežiūros centro Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus protrūkiu siejami penki nauji atvejai – vienas atvejis patvirtintas darbuotojui, kiti – pacientams. Penki atvejai buvo patvirtinti Dūseikių socialinės globos namų Telšių rajone gyventojams. Po du atvejus buvo patvirtinta Kalvarijos socialinės globos namų ir Aknystos socialinės globos namų Utenos rajone protrūkiuose.

Virusas toliau plinta ir su ligoninėse susijusiuose protrūkiuose: penki atvejai nustatyti Regioninės Telšių ligoninės protrūkyje, du iš jų yra antriniai. Taip pat penki atvejai buvo patvirtinti Troškūnų ligoninės protrūkyje. Po tris atvejus užfiksuota Pasvalio, Visagino ir Vilkaviškio ligoninių protrūkiuose, po du – Anykščių, Druskininkų ir Radviliškio greitosios medicinos pagalbos centre.

Protrūkiai policijoje, bendrovėse, vaikų globos namuose

Keturi atvejai per paėjusią parą buvo užfiksuoti Šakių vaikų globos namų protrūkyje. Po du atvejus patvirtinta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Sintautų kultūros centro protrūkiuose.

Trys atvejai patvirtinti pieno produktus gaminančioje įmonėje Marijampolėje. Taip pat trys atvejai, iš kurių du yra antriniai, patvirtinti mėsos ruošimu ir prekyba užsiimančios įmonės protrūkyje Utenoje. Dar trys atvejai, iš kurių vienas antrinis, per parą buvo patvirtinti žuvies perdirbimo įmonės protrūkyje Raseinių rajone. Mažeikių rajone įsikūrusioje pieno produktų gamybą užsiimančioje įmonėje buvo patvirtinti du atvejai, iš jų vienas – antrinis šeimoje. Taip pat po du atvejus buvo patvirtinta paukštienos mėsos gamyba užsiimančioje įmonėje Kaišiadorių rajone ir plastikų gamybos įmonėje Kaune. 

Bendras užsikrėtimų COVID-19 skaičius siekia 143 tūkst. 903, iš jų 76 tūkst. 442 pasveiko, 65 tūkst. 47 – tebeserga.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 1589 žmonės, dar 825 sirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ona

Užsikrėsti galima kai ateina darbuotojas užsikrėtęs, ir jei jis dar slaugos prižiūri kokiu 20 žmonių, tai keičia sauskelnes maitina kaikurios. Vėliau kontaktoje su kitais darbuotojai kartu valgo paskui te kiti eina žiūrėt dar 30 gyventojų. Plauna palatas valo dulkes keičia patalyne. Ir ko daugiau reikia virusui. O jei virusas besimtomis per parą slaugė užkrėsti i gali visus gulinčius kaip Utenoje globos namuose viena buvo o paskui 50 gyventojų, vėliau atsirado ir 20 darbuotojų. Tai atėjo dirbti vienoles ir savanoris.

ALGIS

NESUPRANTU , KAIP GALIMA UŽKRĖSTI GLOBOS NAMMUS , ČIA KATAS TIK P E R S O N A L A S . .

Anonimas

Kodėl visi tyrimų, perversmą padaryti, baigtųsi šitas blefas. Jie nupirkti soroso, feito, kad isnaikintu savo tauta ir taip visam pasaulyje, juk masonai tai nusprendė prieš 12m.6 mljrdus reikia išžudyti, o įrankis yra valdžios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS