Lietuvio donoro kepenys išgabentos į Italiją | KaunoDiena.lt

LIETUVIO DONORO KEPENYS IŠGABENTOS Į ITALIJĄ

  • 3

Trečiadienį iš Lietuvos donoro paimtos kepenys išgabentos į Italiją. Lietuvoje nerasta pagal nustatytus medicininius kriterijus tinkamo recipiento, pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

Lietuvoje neradus recipiento, donoro kepenys per FOEDUS (palankesnės sąlygos keistis donoriniais organais ES valstybėse narėse) projekto informacinę tarptautinių mainų donoriniais organais sistemą pasiūlytos Europos Sąjungos transplantacijos centrams. Tinkamas ligonis aptiktas Italijoje.

Trečiadienio popietę iš to paties donoro persodinti paimta širdis, kepenys, abu inkstai.

Anot Transplantacijos biuro, donorinė širdis greitosios pagalbos automobiliu, lydint policijos ekipažui, pergabenta į Vilniaus universiteto Santariškių klinikų transplantacijos centrą, o inkstų transplantacijos atliekamos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų transplantacijos centre.

Kovo 1-osios duomenimis, šiais metais Lietuvoje atlikta 19 inkstų transplantacijų – 18 recipientų persodinti mirusio donoro inkstai, vienam – gyvo donoro. Atliktos keturios širdies transplantacijos, penkios – kepenų transplantacijos, viena plaučių transplantacija ir 14 ragenų persodinimo operacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesuprantu

Tai tas mires zmogus matyt kad buvo jaunas, jeigu jo visus svarbiausius organus isporceliavo. Tai ar jis turejo donoro knygele, ar cia jo artimieji taip ji isdalino, baisu.

xxx

Koks neismanelis raso komentara reik daugiau dometis skaityti piktintis sugeba tik

kas

cia per /biznis/ ir kodel nepranesat kieno ir is kur gal tai nuzudyto zmogaus? ir kokia suma ir kam bus sumoketa juk be sitos informacijos tai kriminalas ir ar tai supranta ziniasklaida ka raso???...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS