Lietuvoje nebeprivaloma izoliuotis po kontakto su sergančiuoju COVID-19 | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE NEBEPRIVALOMA IZOLIUOTIS PO KONTAKTO SU SERGANČIUOJU COVID-19

  • 2

Nuo trečiadienio Lietuvoje nebetaikoma izoliacija kontaktą su sergančiuoju COVID-19 turėjusiems asmenims.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, izoliuotis nuo šiol turės tik tie, kurie gaus teigiamą PGR tyrimo arba antigeno testo atsakymą arba žmonės, laukiantys patvirtinamojo COVID-19 tyrimo rezultato.

Toks sprendimas priimtas gerėjant epidemiologinei situacijai. Be to, užsikrėtus omikron atmaina gana greitai pasireiškia simptomai.

„Sprendimas atšaukti privalomą izoliaciją sąlytį turėjusiems asmenims priimtas dėl stebimos situacijos, kai asmenys, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, dažnai nenurodo kartu gyvenančių asmenų, kaip sąlytį turėjusių, todėl jie faktiškai nėra izoliuojami“, – tvirtino ministerija.

SAM teigimu, sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga turėjusiems žmonėms, kuriems izoliavimas buvo paskirtas iki įsakymo įsigaliojimo dienos, izoliavimo terminas gali būti nutrauktas. Dėl to gyventojai turi kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

Nuo sausio pabaigos izoliacija buvo privaloma tik turėjus kontaktą šeimoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žmogus

Greičiau atšauktų tą nesamoningą kaukių nešiojimą. Jos vistiek nieko neapsaugo, o net ir didžiausi paranojikai jas nešioja nosį iškišę. O kvėpavimas su kauke, įkvepiant pačių iškvėptą CO2, yra dar pavojingesnis sveikatai, nei pats virusas.

pensininkė

pažaidėme 2 m covidą dabar žaidžiame karą šis žaidimas gali būti baisesnis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS