Lietuvoje per parą patvirtinti 2 307 COVID-19 atvejai, dar 12 žmonių mirė | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE PER PARĄ PATVIRTINTI 2 307 COVID-19 ATVEJAI, DAR 12 ŽMONIŲ MIRĖ

  • 20

Praėjusią parą, lapkričio 21-ąją, ištyrus 7650 ėminių, Lietuvoje nustatyti 2307 užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iki šios dienos Lietuvoje iš viso patvirtinti 47047 infekcijos atvejai, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Mirė 12 žmonių.

NVSC sekmadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga Lietuvoje šiuo metu serga 35562 žmonės.

Mirtis jau pasiglemžė 386 žmones. 154 žmonės, užsikrėtęs koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Pasveikusiųjų – 10945.

Nuo birželio 1 d. Lietuvoje registruota 516 įvežtinių atvejų.

Vyriausybės nutarimu Lietuvoje nuo lapkričio 7 d. vidurnakčio iki lapkričio 29 d. 24.00 val. paskelbtas karantinas.

Pernai gruodį Kinijos Uhano mieste prasidėjęs koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių ir kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pripažino jį pandemija.

Visame pasaulyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius jau perkopė 58 mln.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Dirbantys

slepia kad serga todėl virusas tik plinta.

Persirgus kovidu

antikūniai išsilaiko pas žmogų tik pusmetį. Paskui vėl gali usikrėst ir sirgt iš naujo. Virusas tikrai nėra gydomas o daktarai ligoninėse tik padeda smaugiamam ir dūstančiam pacientui. Kadangi kažkiek gelbėja tik plaučių ventiliavimo aparatas ir deguonis. Persirgt kaip mes matom, pavyksta ne visiems ir niekas net nežino kodėl. Ir kodėl vieni serga lengva forma (kuri irgi yra sunki) o kiti sunkia forma po kurios net vaikščiot reikia iš naujo mokintis. Ant negyvo paviršiaus virusas išlieka tik 2 val. , taigi, žmonės , būkit protingi, negi sunku biški būt atsargesniems ir drausmingesniems kad ta visa zaraza greičiau praeitu ir viskas atsistotu į savo vietas. Kam reikia dėl kažkokiu sudu, t.y.rankų neplovimo, kaukių nenešiojimo ar distancijos nesilaikymo turėt toki bardaką? Užsimaukit PC nors ant vienos rankos pirštine arba tik per plastmasinį maišiuką čiupinėkit produktus...Laikas jau žiūrėt rimtai į ta kas dedasi.

Valdas

O kodel niekada neraso kiek mire nuo vezio, isulto, nesulauke planines operacijos, a ? Tik nuo korono mirsta, lyg lietuvoje kitokiu ligu nera.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS