Lietuvos gyventojai iš vaistinių šluoja preparatus peršalimui gydyti ir maisto papildus imunitetui | KaunoDiena.lt

LIETUVOS GYVENTOJAI IŠ VAISTINIŲ ŠLUOJA PREPARATUS PERŠALIMUI GYDYTI IR MAISTO PAPILDUS IMUNITETUI

  • 1

Jau nuo rugpjūčio mėnesio, ypač, kai orai tapo permainingi, vaistinėse pagausėjo pacientų, jaučiančių peršalimo ar kitų virusinių infekcijų simptomus, o sergančiųjų pastaruoju metu tik gausėja. Kiti Lietuvos gyventojai aktyviai domisi prevencinėmis, imunitetą stiprinančiomis priemonėmis kaip vitaminas D, vitaminas C, žuvų taukai ir kt.

„Šiuo metu pastebime didesnius pacientų srautus vaistinėse, taip pat daugiau klientų ir didesniais kiekiais apsiperka internetinėje vaistinėje. Pastarosiomis savaitėmis taip pat pastebime didėjantį poreikį užsisakytas prekes pristatyti į namus, o ne į paštomatą ar į vaistinę“, – sako UAB „Nemuno vaistinės“, valdančios „Camelia“ vaistinių tinklą, generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Vaistininkas Rimvydas Blynas sako, kad kai kurie pacientai gydosi arba apiperka šeimos narius dėl užklupusio peršalimo, COVID-19 ar kitų virusinių infekcijų, kiti pacientai telkia dėmesį į prevenciją – aktyviai domisi maisto papildais imunitetui stiprinti.

„Mes ne visada žinome, dėl kokių priežasčių perkami produktai – ar ruošiamasi iš anksto, dar nesant simptomams, ar jau žmogus ar jo artimasis serga. Retai pacientai pasisako, kad preparatus perka sergantiems COVID-19, tačiau labai daug klientų sau ar artimiesiems perka sudėtinius karštus gėrimus peršalimo simptomams lengvinti, pastiles gerklės skausmui mažinti, sirupus nuo kosulio ir pan., – sako „Camelia“ vaistininkas R. Blynas. – Taip pat pastebime, kad šiuo metu padidėjęs poreikis maisto papildams imunitetui stiprinti.“

„Camelia“ vaistinių tinklas fiksuoja, kad šiuo metu poreikis vitaminui D ir vitaminų kompleksams imunitetui stiprinti yra išaugęs apie du su puse karto. Susidomėjimas šiais preparatais šiemet yra keliais kartais didesnis nei pernai tokiu pat metu.

Taip pat viena populiariausių prekių yra žuvų taukai, jų poreikis lyginant su praėjusiu mėnesiu padidėjo daugiau nei du kartus. Klientai taip pat aktyviai renkasi vitamino C maisto papildus.

Šiuo metu tarp populiariausių prekių, įsigyjamų iš internetinės vaistinės, – žuvų taukai, vitaminas D, vitaminų kompleksai imunitetui stiprinti.

Kaip stiprintis?

Vaistininkas R. Blynas sako, kad visavertė mityba, reguliarus poilsis, streso valdymas, žalingų įpročių atsisakymas turi didelės teigiamos įtakos imunitetui. „Svarbiausia taisyklė kalbant apie mitybą – įvairovė. Jei nepavyksta jos užtikrinti, tuomet galima į pagalbą pasitelkti maisto papildus“, – sako vaistininkas.

Dėl papildomų maisto medžiagų aprūpinimo vaistininkas pataria pasikonsultuoti su specialistais – gydytoju ar vaistininku ir, jei reikia, naudoti tam tikrus maisto papildus, pavyzdžiui, žuvų taukus, vitaminą C, vitaminą D, vitaminus B, ežiuolę ir kt.

„Camelia“ vaistininkas R. Blynas savo pacientams, ypač šaltuoju metų laiku, rekomenduoja nuosekliai organizmo atsargas papildyti vitaminu D. „Didžiajai daliai Lietuvos gyventojų fiksuojamas vitamino D trūkumas, o jis organizme yra atsakingas už daugybę gyvybinių funkcinių. Esant jo trūkumui, silpsta visas organizmas, imunitetas, kaulai, raumenys. Atsižvelgiant į dabartines oro sąlygas, jau kuris laikas natūraliai iš saulės nepasisemiame vitamino D, tad būtina papildomai užtikrinti jo atsargas“, – pataria vaistininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Simona

Vitaminą D aš pastoviai geriu, man labiausiai patinka D-Pearls, na tikri perliukai, labai mažos kapsuliukės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS