Mažylė prarijo saują magnetų: prisiskambinti medikams nepavyko | KaunoDiena.lt

MAŽYLĖ PRARIJO SAUJĄ MAGNETŲ: PRISISKAMBINTI MEDIKAMS NEPAVYKO

  • 0

Vos akimirkai nuo beveik dvejų metų dukrelės nusisukusi mama netrukus išgyveno tikrą košmarą. Mergaitė per tą laiką greitai prarijo 14 nedidelio žirniuko dydžio spalvotų magnetų galvodama, kad jie – saldainiai.

Basildone gyvenanti Becca McCarthy – 22-ejų mėnesių sveika ir smalsi mergaitė netrukus pradėjo skųstis stipriais pilvo, šono skausmais. Tėvai pagalvojo, kad ji pasigavo kokį virusą, tačiau skausmams nesilpstant, mergaitė buvo išgabenta į ligoninę.

Kaip pridūrė tėvai, prisiskambinti pagalbos telefonu – beveik neįmanoma. Jie bandė dešimtis kartų, tačiau, tikėtina, dėl linijų užimtumo siautėjant koronavirusui – tai padaryti sudėtinga. Nieko nelaukę, į Basildono ligoninę jie išvyko patys. Tėvai, tikino, nesupratę, kas įvyko – skausmas atsirado tarsi iš niekur.

Medikai įtarė, kad mažylei plyšta apendicitas. Tačiau mergaitės būklė tik dar labiau blogėjo, ji buvo išsiųsta išsamioms rentgeno nuotraukoms. Tada paaiškėjo ir tikroji skausmų priežastis.

Kai ji prarijo 14 nedidelių, iki 5 mm dydžio, magnetų, jos organizme tie magnetai pradėjo jungtis tarpusavyje. Kadangi magnetai jau buvo patekę į virškinamąjį traktą, medikams neliko nieko kito, kaip skubiai operuoti jos žarnyną iš ištraukti magnetus. Vos po trijų dienų nuo nelaimės, jai buvo atlikta sudėtinga operacija.

„Aš negalėjau tuo patikėti. Magnetukai buvo vyresnio brolio rinkinio dalis. Jie su jais žaidė nuo pat Kalėdų, dėliojo įvairias formas. Jie maži, bet tikrai turi stiprią tarpusavio trauką. Tokių rinkinių nupirkau gal tris, taigi namuose buvo apie 650 būtent šių magnetų. Jie visai nedideli, niekaip nebūtų įmanoma pastebėti, kad 14 iš jų dingo. Niekaip nesuprantu, kaip ji juos pasiekė. Gal ji pagalvojo, kad tai saldainiai, kadangi jie ryškių spalvų. Po šio įvykio tiesiogine to žodžio prasme išvertėme visus namus, kad juose nebeliktų nei vieno tokio magneto“, – kalbėjo mama.

Po operacijos mergaitė jau savaitę sveiksta ligoninėje.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/sveikata/basildone-dvimete-prarijo-sauja-magnetu

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS