Medikų aplaidumo kaina: Anglijos lietuvė paskiepyta du kartus iš eilės | KaunoDiena.lt

MEDIKŲ APLAIDUMO KAINA: ANGLIJOS LIETUVĖ PASKIEPYTA DU KARTUS IŠ EILĖS

  • 10

Anglijoje gyvenanti lietuvių šeima tautiečius įspėja – nusprendę pasiskiepyti būkite itin atidūs pažeidžiamiausiems savo šeimos nariams: jų dukra dėl medikų klaidos vakcinacijos centre sulaukė dviejų iš eilės injekcijų.

Savo pavardės viešinti nepanorusi lietuvių šeima portalui anglija.today pasakojo, jog 20-metė jų dukra buvo paskiepyta liepos 3-iąją Burnhamo vakcinacijos centre. Merginai per klaidą buvo suleistos 2 „Pfizer“ vakcinos dozės, medikai savo klaidą pripažino, atsiprašė ir mano, kad žalos sveikatai nebus.

Tačiau lietuvė kviečiama atvykti dar vienai skiepo dozei – tam, kad pilnai įgytų imunitetą.

Jos šeima su nerimu laukia, kaip organizmas sureaguos į dvigubą vakcinos dozę – tokios praktikos nėra, nors vakcinacijos centruose tokia klaida padaroma ne pirmą kartą.

Ne ten nuvedė

Visi Anglijoje gyvenančios lietuvių šeimos nariai pasiskiepijo norėdami ne tik apsisaugoti nuo koronaviruso, bet ir naudotis vakcinos teikiamais pranašumais, kurie suteikia galimybę laisviau keliauti ir matytis su artimaisiais Lietuvoje.

Savaitgalį savo eilės sulaukė ir teisę Anglijoje studijuojanti dukra, tėvai ją pavėžėjo į vakcinacijos centrą, įrengtą Burnhamo sveikatos priežiūros įstaigoje.

Viskas vyko įprastai – mergina laukė eilėje, o po injekcijos privalėjo palaukti 15 minučių stebėjimui: ši procedūra taikoma kiekvienam. Tačiau lietuvaitę centro darbuotojas nuvedė ne į stebėjimo vietą, o ten kur žmonės laukia eilėje prie skiepo.

Taigi, ji netrukus ir vėl buvo pakviesta į specialią kabiną – manė, jog tai normali procedūros dalis – ir buvo paskiepyta dar kartą nespėjusi pasiaiškinti.

Įvyko žaibiškai

Kai greta vakcinacijos centro merginos laukęs tėvas iš dukros sulaukė žinutės, jog ji ką tik buvo paskiepyta dukart iš eilės, iš pradžių tuo nepatikėjo, tačiau jau netrukus skubėjo vidun ir rado ją verkiančią.

„Šalia nebuvo nė vieno darbuotojo. Pamačius tokį vaiką man užvirė emocijos – tokia natūrali reakcija. Ieškojau darbuotojų, prašiau paaiškinti, kaip taip galėjo atsitikti“, – portalui anglija.today pasakojo tėvas.

Pasirodo, kai ne vietoje stebėjimui pasodinta mergina dar kartą buvo pakviesta į kabiną, jos tik paklausta – ar ji skiepijasi pirmą kartą, o kai ši atsakė teigiamai, už nugaros stovėjęs darbuotojas suleido dar vieną dozę.

„Viskas įvyko žaibiškai. Aš manau, kad tokia situacija susiklostė dėl pernelyg formaliai atliekamo darbo, neįsiklausymo į pacientą, netinkamai veikiančios duomenų bazės, kurioje po pirmojo skiepo mano dukros vardo dar nebuvo. Atrodo, kad tiesiog pribėga ir duria“, – pasakojo vyras.

Jis atmetė galimybę, kad nesusipratimas galėjo įvykti dėl kalbos barjero – Anglijos aukštojoje mokykloje teisę studijuojanti lietuvė puikiai kalba ir supranta angliškai.

Juolab, kad savo klaidą pripažino ir vakcinacijos centras, jo vadovybė dėl to apgailestavo, žadėjo pasimokyti.

Lietuviai išsirūpino ir raštišką įstaigos patvirtinimą apie šį atvejį bei klaidos pripažinimą, detaliai aprašytą incidentą ir paaiškinimą, kad dėl jo darbuotojai sulaukė papildomų apmokymų, kurie padėtų išvengti tokių nesusipratimų ateityje.

„Viena vertus, jie pripažino. Bet atsakymas – apgailestavimai ir abstrakcijos. Labai britiška“, – sakė vyras.

Burnhamo vakcinacijos centras nepateikia duomenų, kiek žmonių liepos 3-iąją buvo paskiepyta iš viso.

Visoje Jungtinėje Karalystėje tądien paskiepyta daugiau kaip 137 tūkst. žmonių.

Įstaiga pripažino klaidą / Google Street View nuotr.

Šeima nerimauja

Didžiausias merginos ir jos tėvų rūpestis dabar – kaip žmogaus organizmas sureaguos į dvigubą dozę skiepų.

Vakcinacijos centro darbuotojai tikina, kad žalos organizmui nepadaryta ir primena, kad vistiek reikės atvykti antrajai dozei po 3 savaičių. Tačiau paklausti, kuo remiasi, jie atsakyti negaliu – toks atvejis šiame centre įvyko pirmą kartą, o ir pasaulyje panašių nesusipratimų reta, tad duomenų ir praktikos nėra.

Jiems patarta nedelsiant kreiptis į gydytoją, jeigu kiltų nepageidaujama reakcija.

„Dabar gyvename baimėje – nežinome, ko tikėtis. Dukra dėl to ir net neužsidaro savo kambario durų eidama miegoti, kad galėtų, esant reikalui, šauktis pagalbos. Stebime vaiko būklę, yra tam tikrų nerimo ženklų. Jaučiamės bejėgiais tokioje situacijoje, lieka tik tikėtis, kad viskas bus gerai. Neatmetame galimybės, jog dėl įvykio pradėsime teisines procedūras, tačiau tikimės, kad neįvyks nieko, dėl ko reikėtų to imtis“, – pasakojo sunerimęs tėvas.

Nori įspėti

Šeimos galva į anglija.today kreipėsi norėdamas, kad istorija pasiketų viešumą ir padėtų suprasti, jog tokia tikimybė egzistuoja.

„Šįkart tai nutiko mums, kitą kartą gali atsitikti kitiems“, – atkreipė dėmesį vyras.

Jis taip pat pataria tautiešiams pasirūpinti pažeidžiamiausiais artimaisiais – vaikais, senjorais ar angliškai prastai suprantančiais žmonėmis – kad tokia situacija nepasikartotų.

„Saugokite savo artimuosius“, – sakė Anglijos lietuvis.

Vienas toka atvejis įvyko šiemet žiemos pabaigoje, jis plačiai aprašytas pasaulio spaudoje.

Anot šaltinių, JAV, Ohajo valstijoje esančiame reabilitacijos centre gydomas 91 metų senolis tą pačią dieną buvo dukart paskiepytas „Moderna“ vakcina – taip atsitiko, nes slaugai sumaišė pacientų pavardes.

Livescience.com rašo, jog pirmoji dozė amerikiečiui buvo suleista sausio 22-ąją, antroji – vasario 25-ąją, o po pakartotinio skiepijimo vyras tą pačią dieną gavo ir 3 dozė.

Dėl to jis prarado sąmonę, sukilo kraujo spaudimas, tačiau rimtesnių sveikatos sutrikimų nekilo.

Birželio 28-ąją Indijoje, Keralos valstijoje, 65 metų vyrui per kelių minučių intervalu per klaidą suleistos 2 „Covidshield“ (indiškasis „AstraZeneca“ variantas) vakcinos dozės, teigiama „The Week“ straipsnyje.

Jį dėl to ištiko nerimo priepuolis, vyras paguldytas į ligoninę stebėjimui, tą pačią dieną iš jos išleistas ir pakviestas pasitikrinimui po savaitės.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/koronavirusas/anglijos-mediku-klaida-lietuve-paskiepyta-du-kartus-is-eiles.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nesąmonė,

kad 20metė galėtų būti tokia žiopla ir nesuprastų, kad ją skiepija antrą kartą. Išgalvota istorija.

Anglija today

Dar kartą įrodo, kad emigruoja "tautos žiedas".

Mano nuomone

Gali būti jog čia išgalvota istorija, dabar pradėjus skiepyti jaunimą nori parodyti , kad net keletą dozių suleidus nieko blogo nenutinka..tas pats buvo pradėjus skiepyti suaugusiuosius, neva suleisdavo per klaidą net visą buteliuką ir nieko blogo nebudavo...manau eilinė dezinformacija priviliot skiepytis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS