Ministras: COVID-19 užsikrėtus mokytojams, ugdymo procesas mokykloje negalėtų vykti | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: COVID-19 UŽSIKRĖTUS MOKYTOJAMS, UGDYMO PROCESAS MOKYKLOJE NEGALĖTŲ VYKTI

Artėjant naujų mokslo metų pradžiai, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pripažįsta kylančią grėsmę, kad, mokyklose išplitus koronavirusui, kai kurių iš jų ugdymo procesas galimai būtų sustabdytas. Visgi ministras akcentuoja, kad ir toliau ruošiamasi, jog ugdymo procesas prasidėtų gyvai, o mokinių tėvai sėkmingai galėtų eiti į darbą.

„Labai norėčiau tikėtis, kad neįvyks kažkas tokio, dėl ko ugdymo procesas nevyks. Aišku, lokaliai, kai kuriose vietose tokių dalykų gali atsitikti. Nes toks labai paprastas pavyzdys: jeigu ugdymo įstaigoje užsikrės mokytojai, neliks ten kam dirbti ir teks izoliuotis. Tai ir procesas negalės vykti joks: nei nuotolinis, nei kontaktinis“, – laidoje „Delfi diena“ pripažino A. Veryga.

Visgi sveikatos apsaugos ministras akcentuoja, kad yra ruošiamasi, jog mokyklose ugdymo procesas prasidėtų gyvai, ir mokinių tėvai galėtų toliau sėkmingai dirbti.

„Tokių prielaidų niekas negali atmesti, nes gali išplisti liga kažkurioje įstaigoje ir tokių dalykų gali atsitikti, bet tikrai yra ruošiamasi, kad ugdymo procesas vyktų gyvai, nes gyvas vaikų išėjimas į ugdymo įstaigas yra kritiškai svarbus, kad tėvai galėtų išeiti į darbą, kad ekonomika galėtų funkcionuoti, kad jauni žmonės, kurie yra labai svarbūs, darbuotojai, galėtų dirbti“, – sakė ministras.

A. Veryga primena, kad net ir karantino laikotarpiu veikė darželiai, skirti medikų, pareigūnų bei kitų tarnybų vaikams.

„Tikimės, kad užteks tų priemonių, kurių planuojama imtis tam, kad situacija būtų suvaldyta ir vaikai galėtų eiti gyvai į ugdymo įstaigas“, – dar kartą patikino jis.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, koronavirusas ugdymo įstaigose, ugdymo įstaigų darbas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bitė

Nu kaip įdomiai (kvailai, sakyčiau) žadama organizuoti ugdymo procesą: nori patekti į banką, į Sodrą, Užimtumo tarnybą, pas gydytoją - registruokis telefonu ir priims tik po vieną bei su kauke, o mokyklose - 25-30 žmogeliukų vienoje patalpoje sėdės 6-7 val., retkarčiais jiems leis nueiti į valgyklą, tualetą, ir bus matyt, ,,kaip atrodys", pasak Verygos, ugdymas nuo rugsėjo.

Jonas

Numatoma ugdymo tvarka- tiesus kelias užsikkrėsti mokiniams ir mokytojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS