Ministras: Lietuvą dar pasieks anksčiau pirkta gripo vakcina, papildomos šiemet nebus | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: LIETUVĄ DAR PASIEKS ANKSČIAU PIRKTA GRIPO VAKCINA, PAPILDOMOS ŠIEMET NEBUS

Lietuvą dar pasieks anksčiau užsakyta valstybės kompensuojama gripo vakcina, tačiau tikėtis šiemet įsigyti jos papildomai jau neverta, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Vakcinos yra užsakytos, jos yra nupirktos ir dabar yra laukiama tos antrosios siuntos dalies“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

„Papildomų vakcinų vargu, ar šiemet galima tikėtis, nes norinčiųjų gauti didesnį kiekį vakcinų yra visoje Europoje ir, matyt, kad gamintojai tiesiog negalės patenkinti visų poreikių“, – teigė A. Veryga.

Vilniaus ir Kauno savivaldybių atstovai BNS anksčiau yra sakę, jog mokamas vakcinas gydymo įstaigos jau yra išnaudojusios, todėl bandoma jų įsigyti skelbiant papildomus pirkimus.

Nemokamai vakcina nuo gripo skiriama vyresniems nei 65 metų žmonėms ir bet kurio amžiaus sergantiems lėtinėmis ligomis, nėščiosioms, moterys, globos namų ir slaugos įstaigų gyventojams bei medicinos darbuotojams.

Lapkričio 4 dieną Valstybinės ligonių kasos (VLK) pranešė, jog Lietuvą pasiekė antroji iš trijų šio sezono gripo vakcinos siuntų – 100 tūkst. dozių, jos pradėtos dalinti gydymo įstaigoms.

Iš viso šiemet VLK nupirko beveik 245 tūkst. keturvalentės gripo vakcinos dozių – 45 proc. daugiau, nei pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SCIPAKAS.KAU.

VINAIS METAIS SKIEPYTIS LIEPE O KITAIS NET NESIULO NES VISKA GALY PARDUOT.UBAGAM SAKES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS