Ministras: Lietuva su Norvegija mainys „Comirnaty“ vakcinas į „Janssen“ | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: LIETUVA SU NORVEGIJA MAINYS „COMIRNATY“ VAKCINAS Į „JANSSEN“

Lietuva pasirašė susitarimą su Norvegija, pagal kurį sutarta, jog Lietuva mainys turimas „Pfizer-BioNTech“ gamintojo vakcinas nuo COVID-19 į „Janssen“, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Pasirašėme susitarimą iki metų pabaigos vis daryti tarpusavio mainus – vieni kitiems skolinsime vakcinas, kurios yra populiariausios, ir jau kitą savaitę vykstame pasiimti 100 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių iš Norvegijos, o norvegai atvyks pasiimti būtent „Comirnaty“ vakcinų“, – trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė A. Dulkys.

Anot A. Dulkio, „Janssen“ vakcinos tiekimo grafikai į Lietuvą „nėra šiandien mums labai patogūs“, bet ši vakcina dėl vieno skiepo pilnai imunizacijai yra patogi Lietuvai, tuo metu Norvegijoje, anot jo, yra priešinga situacija, nes ten itin populiari „Pfizer“ ir „BioNTech“ gaminama „Comirnaty“ vakcina, jos likučiai Lietuvoje yra dideli.

„Tai yra bendradarbiavimo dalykas, kuris, tikiuosi, mums padės prisidėti prie spartesnio skiepijimo“, – tvirtino A. Dulkys.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuva yra gavusi per 1,73 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinų, beveik 75 tūkst. jų dar nepanaudota. „Janssen“ vakcinų Lietuva yra sulaukusi 83,2 tūkst., iš jų beveik 11,5 tūkst. dar nepanaudota. Iš viso nepanaudota per 905 tūkst. įvairių gamintojų vakcinų.

Lietuvoje bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę yra gavę per 1,3 mln. asmenų, t.y. bent viena doze paskiepyta 47,1 proc. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kokios Corminaty atsargos???

Dukart buvau užsiregistravęs šiai vakcinai, abu kart nuvykus paaiškėjo, kad nėra ir pasiūlė tą š.. AstraZeneca.

tie mainai

Kazkaip primena pokemonu kortas...

Žilvinas Ručys

matai skaito komentarus , kaip iišvadini vagimis ir lietuvos priešais , tai susigraibo . tai ko tas 14400 į tualetą nuleidot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS