„Moderna“ pateikė paraišką ES dėl vakcinos registravimo 6-11 metų vaikų skiepijimui | KaunoDiena.lt

„MODERNA“ PATEIKĖ PARAIŠKĄ ES DĖL VAKCINOS REGISTRAVIMO 6-11 METŲ VAIKŲ SKIEPIJIMUI

  • 3

„Moderna“ kreipėsi į Europos Sąjungos farmacijos sektoriaus priežiūros tarnybą prašydama patvirtinti jos vakciną nuo COVID-19 6–11 metų vaikams, sakoma antradienį paskelbtame JAV biotechnologijų kompanijos pranešime.

Dviejų dozių, kurių antroji suleidžiama keturios savaitės po pirmosios, vakcina buvo pritaikyta vaikams – jiems būtų sušvirkščiama 50 mikrogramų preparato, o ne 100 mikrogramų kaip vyresniems asmenims.

„Džiaugiamės galėdami paskelbti, kad pateikėme šį variantą EVA (Europos vaistų agentūrai)“, – sakoma „Moderna“ vadovo Stephane'o Bancelio (Stefano Banselio) pareiškime.

„Tai mūsų pirmasis pateikimas dėl [„Moderna“] vakcinos naudojimo šioje amžiaus grupėje“, – nurodė S. Bancelis.

„Moderna“ vakciną nuo COVID-19 šiuo metu Europoje leidžiama naudoti 12 metų ir vyresniems žmonėms.

Tačiau kelios valstybės, tarp jų Prancūzija, pirmadienį patarė nenaudoti šios vakcinos jaunesniems nei tam tikras amžius asmenims. Prancūzijoje ši amžiaus riba yra 30 metų.

Tokia rekomendacija grindžiama susirūpinimu dėl miokardito – širdies raumens uždegimo – rizikos. Šis retas šalutinis poveikis pastebėtas tarp paauglių ir jaunų suaugusiųjų, ypač vyrų.

Praėjusio mėnesio pabaigoje „Moderna“ paskelbė apie gerus klinikinių tyrimų 6–11 metų vaikų grupėje rezultatus – „stiprų neutralizuojantį antikūnų atsaką“.

EVA taip pat studijuoja „Pfizer“, paprašiusios leisti Europoje 5–11 metų vaikams naudoti jos vakciną, patektus duomenis. Šis patikrinimas turėtų būti baigtas gruodį, praėjusią savaitę paskelbė agentūra.

„Pfizer-BioNTech“ vakciną jau leidžiama naudoti mažiems vaikams Jungtinėse Valstijose, kur „Moderna“ vakcina patvirtinta tik 18 metų ir vyresniems asmenims.

Spalio pabaigoje „Moderna“ paskelbė, kad atidės savo paraišką dėl jos vakcinos naudojimo JAV 6–11 metų vaikams, kol Maisto ir vaistų administracija (FDA) baigs patikrinimą dėl 12–17 metų amžiaus grupės, galintį trukti iki sausio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tik puspročiai

gali leisti skiepintis tokio amžiaus vaikams neištirto galimai kenksmingo genetinio poveikio ir Lietuvoje oficialiai nepatvirtinta vakcina

Žilvinas Ručys

o su kuo atliko bandymus ? kaip bandymai su nėščiomis ?

4

Argi Moderna turi kokį nors supratimą apie žmonių sveikata

SUSIJUSIOS NAUJIENOS