NVSC: sparčiai mažėja koronaviruso protrūkių | KaunoDiena.lt

NVSC: SPARČIAI MAŽĖJA KORONAVIRUSO PROTRŪKIŲ

  • 0

Šalyje slopstant koronaviruso pandemijai, mažėja ir aktyvių infekcijos protrūkių skaičius – per pastarąsias tris savaites jis sumenko trečdaliu, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Įstaigos duomenimis, gegužės viduryje fiksuoti 448 aktyvūs ligos protrūkiai, o paskutiniąją mėnesio savaitę jų buvo 331.

NVSC gydytojos epidemiologės Daivos Razmuvienės teigimu, specialistų fiksuojamos tendencijos nuteikia optimistiškai, o prasidėjusi masinė vakcinacija kaip tik šiuo metu gali tapti esminiu lūžiu suvaldant pandemiją.

„Simboliška, kad masinę vakcinaciją pradėjome pavasario ir vasaros sandūroje. Viliuosi, kad tai taps diena, kuri jau visai netrukus leis kalbėti apie dar didesnius teigiamus pokyčius koronavirusinės infekcijos protrūkių žemėlapyje“, – pranešime cituojama D. Razmuvienė.

Ji kvietė pasitikėti mokslo pasiekimais, pasiskiepyti ir paraginti tai padaryti artimuosius.

Sumažėjo protrūkių ugdymo įstaigose, įmonėse

NVSC duomenimis, lyginant praėjusią ir užpraėjusią savaitę, aktyvių ligos protrūkių sumažėjo nuo 386 iki 331.

Praėjusią savaitę Lietuvoje daugiau nei penktadaliu sumažėjo aktyvių protrūkių, registruotų ugdymo įstaigose. Jų epidemiologai užfiksavo 98, ankstesnę savaitę –126. Specialistų vertinimu, situacija ugdymo įstaigose stabilizavosi ir šiuo metu gerėja.

Taip pat kone 40 proc. sumažėjo ir aktyvių protrūkių maisto pramonės įmonėse. Jų paskutiniąją gegužės savaitę registruota 15, savaitę prieš tai – 24.

NVSC duomenimis, šie protrūkiai nėra siejami su viešojo maitinimo paslaugas teikiančiomis įstaigomis, kurioms, sušvelninus karantino režimą, leista atnaujinti veiklą.

Be to, praėjusią savaitę stebima, jog toliau nuosekliai mažėja aktyvių koronavirusinės infekcijos protrūkių siuvimo įmonėse, ten itin reikšmingas viruso plitimas fiksuotas kovo mėnesio pabaigoje.

Epidemiologų teigimu, teigiamos tendencijos paskutiniąją gegužės savaitę stebimos ir gamybos bei statybos sektorių įmonėse, kuriose epidemiologai fiksavo mažiau aktyvių COVID-19 ligos protrūkių, palyginti su savaite prieš tai.

Tuo metu praėjusios savaitės pabaigoje nežymus aktyvių protrūkių prieaugis registruotas prekybos, baldų gamybos, paslaugų ir transporto bei logistikos įmonėse. Vertinama, kad protrūkių prieaugis siekė nuo kelių iki 10 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS