NVSC atstovė: matome, kad žmonės COVID-19 užsikrečia šeimose | KaunoDiena.lt

NVSC ATSTOVĖ: MATOME, KAD ŽMONĖS COVID-19 UŽSIKREČIA ŠEIMOSE

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė perspėja apie vis labiau plintančius šeiminius COVID-19 protrūkius.

„Turime labai daug fiksuotų protrūkių. Kiekvieną dieną, deja, tampa norma, kad užfiksuojame apie 30–40 naujų COVID-19 ligos protrūkių, ir tęsiasi tie patys protrūkiai, kur jau anksčiau fiksavome atvejus.

Turime daug šeiminių protrūkių, pavyzdžiui, Vilniaus apskrityje turime registruotų daugiau nei 40 atvejų, kurie iš jau dabar žinomų, yra priskiriami šeiminiams, Kauno apskrityje tokių atvejų yra daugiau nei 30, matome, kad žmonės užsikrečia šeimose“, – LRT radijui sakė J. Petravičienė.

Ji teigė, kad infekcija plinta visur.

„Infekcija yra tikrai plintanti visur ir dėl to reikia visur labai saugotis, nes negalime žinoti, ar žmonės, su kuriais bendraujame, neserga ir negalime turėti su jais rizikingo sąlyčio“, – LRT teigė NVSC atstovė.

Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1972 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 397 iš jų registruoti Vilniaus, 317 – Kauno, 115 – Klaipėdos, 78 – Telšių, 74 –Panevėžio, 66 – Šiaulių apskrityje. Dar 54 atvejai registruoti Alytaus apskrityse, 44 – Marijampolės, 40 – Tauragės ir 31 – Utenos apskrityse, pranešė NVSC.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

reiktų išformuoti NVSC, tuščias pinigų švaistymas

Nusiraminkite tai gripas kiti net nejaucia simptomu

Tuscios ligonines .nusiraminkite jusu negydis nuo kitu ligu .nusiraminkite neleis dirbt .nusiraminkite jusu vaikai ir jus bus vakcinuojami kaip avys kas kelis menesius farmacijos mafijos . Nusiraminkite ir miegokite toliau !

Nuomone

Neskaityk ir nesinervinkit tais melagingais straipsniais.Pripraskit prie tokio gyvenimo jis dar daug metų bus toks ,nes ši liga nedings taip greit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS