NVSC: didžiausias COVID-19 plitimas užfiksuotas prekybos ir baldų gamybos įmonėse | KaunoDiena.lt

NVSC: DIDŽIAUSIAS COVID-19 PLITIMAS UŽFIKSUOTAS PREKYBOS IR BALDŲ GAMYBOS ĮMONĖSE

  • 1

Socialinės globos namuose šiuo metu fiksuojami tik pavieniai COVID-19 atvejai, tai rodo vakcinos svarbą, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Socialinės globos įstaigose iki vakcinavimo pradžios fiksuoti protrūkiai, su kuriais buvo siejama dešimtys koronaviruso atvejų.

„Svariai sumažėjęs protrūkių socialinės globos namuose, kuriuose dažniausiai gyvena labiausiai koronavirusinės infekcijos pažeidžiami žmonės, skaičius yra ta tendencija, kuri leidžia kalbėti apie lauktus gerėjimo ženklus“, – pranešime teigė laikinoji įstaigos vadovė Giedrė Aleksienė.

„Tai dar kartą įrodo, jog vakcina yra ypatingą reikšmę turintis mokslo prieš virusą laimėjimas ir kad tie, kas jau turi galimybę pasiskiepyti, jos neturėtų atsisakyti“, – sakė ji.

NVSC duomenimis, daugiausia aktyvių protrūkių, kuriuose per pastarąsias dvi savaites registruoti nauji COVID-19 atvejai, praėjusią savaitę fiksuota ugdymo ir gydymo įstaigose – 46 ir 42.

Lyginant su savaite prieš, anot epidemiologų, toks protrūkių skaičius šiose įstaigose išlieka stabilus.

Žymus COVID-19 plitimas fiksuotas prekybos ir baldų gamybos įmonėse. Praėjusią savaitę užfiksuoti 26 protrūkiai šiose įmonėse, kai savaitę prieš – 14.

Specialistai taip pat teigia, kad žymus COVID-19 plitimas fiksuotas prekybos ir baldų gamybos įmonėse. Praėjusią savaitę užfiksuoti 26 protrūkiai šiose įmonėse, kai savaitę prieš – 14.

„Matome, kad infekciją suvaldyti toms įmonėms, kuriose yra didelis darbuotojų skaičius, išties sudėtinga. Dažnai nustatome, kad sunku tinkamai organizuoti pamainas, neįgyvendinami, pavadinkime, epidemiologiškai teisingi sprendimai dėl darbuotojų maitinimo organizavimo“, – teigė NVSC epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Dėl to mūsų specialistai pastaruoju metu daug dėmesio skiria tam vykdami į židinius, vietoje konsultuodami ir kartu padėdami ieškoti geriausių darbo organizavimo sprendimų, siekiant išvengti infekcijos plitimo“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę septyni aktyvūs protrūkiai registruoti siuvimo įmonėse, 11 – statybos, penki – transporto bei logistikos įmonėse, dar keturi – maisto pramonės įmonėse.

Epidemiologai taip pat teigia ir toliau stebintys tendencijas, kai stabilus išlieka ir šeiminių protrūkių skaičius.

„Vertinant praėjusios savaitės duomenis, matyti, kad užsikrėtimai šeimose ir toliau sudaro apie trečdalį bendrai nustatytų COVID-19 ligos atvejų. Ši tendencija stebima nuo praėjusių metų rudens“, – rašoma pranešime.

NVSC duomenimis, šiuo metu didžiausias protrūkis fiksuotas Visagino ligoninėje, su juo iš viso siejami 56 teigiami atvejai, 40 atvejų siejama su protrūkiu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, po kelias dešimtys atvejų nustatyta ir įvairiose pramonės įmonėse, ugdymo įstaigose.

Iš viso šalyje šiuo metu registruoti 276 protrūkiai ir su jais susiję beveik 2,2 tūkst. atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nesuprantu

Kodėl įmonių neivardina, tai žmonės turi žinoti kur plinta virusas.... ar pinigai svarbiau už viską?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS