NVSC: gyventojų vengimas tikrintis trukdo stabdyti koronavirusą | KaunoDiena.lt

NVSC: GYVENTOJŲ VENGIMAS TIKRINTIS TRUKDO STABDYTI KORONAVIRUSĄ

Dėl Raseinių ir Radviliškio gyventojų vengimo tikrintis nuo koronaviruso šios infekcijos gali nepavykti sustabdyti, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai.

Pasak NVSC atstovės Rolandos Lingienės, tiek Raseiniuose, tiek Radviliškyje naujų koronaviruso atvejų mažėja ir tai gali būti susijęs su nepakankamu gyventojų aktyvumu norint testuotis: penktadienį Raseinių rajone registruota 18, šeštadienį - 12, sekmadienį – 21 atvejis, kai praėjusią savaitę buvo peržengta ir 40 atvejų per parą.

„Nuo rugsėjo 23-iosios (Raseiniuose – BNS) ištirta tik kiek daugiau nei per 1,5 tūkst. ėminių. Ir šiandien pažiūrėjus mobilaus punkto užimtumą, matėsi, kad beveik pusė laikų buvo laisvų. Šnekant apie kitas, ateinančias dienas, buvo užsiregistravę po 20-30 žmonių, kai numatyta vietų yra apie 240. Tokia situacija dėl testavimo apimčių ir gyventojų aktyvumo registruojantis į mobilųjį punktą epidemiologų vertinama kaip nepatenkinama“, – sakė ji.

„Labai kviečiame visų kolegų vardu – ir Kauno, ir Raseinių kolegų – visus Raseinių gyventojus pasinaudoti galimybe ir atlikti PGR testą, tik tuomet bus galima jūsų mieste lokalizuoti ir suvaldyti infekciją“, – pridūrė NVSC atstovė.

Anot R. Lingienės, Radviliškyje situacija yra panaši ir specialistai taip pat kviečia gyventojus būti aktyviais.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Vyriausybė trečiadienį svarstys įvesti griežtesnes priemones Raseinių ir Radviliškio rajonų savivaldybėse, tačiau apie privalomo testavimo galimybes nesvarsto ir ragina gyventojus tai daryti savanoriškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O kodel

gyventojai turetu paklusti kvailiems valdininkams,rytoj valdininkai gal isrikiuos visus ant tilto ir lieps sokti -nes covid 19 puola !!!

Kvailystė

Ketvirta valanda iš eilės skambinu ir negaliu užsiregistruoti. Kas meluoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS