NVSC: tęsiasi infekcijos protrūkiai slaugos ir globos namuose | KaunoDiena.lt

NVSC: TĘSIASI INFEKCIJOS PROTRŪKIAI SLAUGOS IR GLOBOS NAMUOSE

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje izoliuoti 1779 asmenys.

Iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 69 080 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 95.

Per praėjusią parą nauji židiniai užfiksuoti Marijampolės apskrityje. Vienas židininys siejamas su Šakių rajone įsikūrusia maisto gaminimo įmone, kur buvo patvirtinti 3 koronavirusinės infekcijos atvejai. Šiuo metu specialistai tęsia židinio epidemiologinę diagnostiką. Taip pat 4 atvejai užfiksuoti statybos ir būsto priežiūros įmonėje.

Marijampolės apskrityje tęsiasi protrūkis Vilkaviškio ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur patvirtinti 4 nauji atvejai.

2 atvejai, patvirtinti per praėjusią parą, yra susiję su protrūkiu VšĮ Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamente, įsikūrusiame Švėkšnoje. Atvejis patvirtintas 1 darbuotojui. Taip pat 1 patvirtintas atvejis yra kantrinis.

Vilniaus apskrityje naujas protrūkis nustatytas Elektrėnų lopšelyje-darželyje „Pasaka". Čia nustatyti 2 susiję koronavirusinės infekcijos atvejai darbuotojams.

Vilniuje esančioje Mykolo Marcinkevičiaus ligoninėje nustatyti 2 atvejai pacientams.

Šiaulių apskrityje besitęsia Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Meškuičių socialinės globos padalinyje registruoti 2 nauji COVID-19 ligos atvejai.

Panevėžio apskrityje Skemų socialinės globos namų židinyje patvirtinta 20 atvejų, iš kurių 18 patvirtinta šių globos namų gyventojams.

11 atvejų patvirtinti Pabradėje įsikūrusiuose Nijolės Genytės socialinės globos namuose. Iš 11 atvejų 9 buvo patvirtinti šių globos namų gyventojams.

Taip pat nustatytas vienas atvejis, susijęs su audinių auginimo ūkiu Širvintų rajone. Asmens užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. Užsikrėtęs asmuo teigia, kad su kitais sergančiais asmenis nebendravo ir su užfiksuotais protrūkiais nėra susijęs. Per pastarąsias 2 savaites sergantis asmuo nevyko atsivežti gyvūnų iš užsienio bei taip pat nepirko iš užsienio atvežtų gyvūnų. Kiti asmenys, dirbantys ūkyje, simptomų neturi, jų savijauta stebima. Pats sergantis asmuo su šiais darbuotojais didelės rizikos sąlyčio neturėjo. Šiuo metu audinių savijauta taip pat yra stebima, pakitimų neužfiksuota.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, registruota 69.

 

GALERIJA

  • NVSC: tęsiasi infekcijos protrūkiai slaugos ir globos namuose
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vg

Tai valdžiažmogiu melas

Ogis

Matyt, slidinkai nuo kalnelių užsuka pas senelius į palatas , ne kitaip...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS