P. Skruibis: įvedus apribojimus, būtinas dėmesys žmonių psichinei sveikatai | KaunoDiena.lt

P. SKRUIBIS: ĮVEDUS APRIBOJIMUS, BŪTINAS DĖMESYS ŽMONIŲ PSICHINEI SVEIKATAI

Vilniaus universiteto Psichologijos instituto docentas Paulius Skruibis po Vyriausybės posėdžio akcentavo, kad įvedus griežtesnius karantino apribojimus, būtinas valstybės dėmesys ir žmonių psichinei sveikatai. Pasak jo, šiuo metu ribojimai labiausiai veikia jaunus žmones, moteris bei tėvus, auginančius mažamečius vaikus.

„Šie apribojimai, kurie yra priimti, tikrai nėra įprasti mūsų gyvenimui. Jie turi ar gali turėti neigiamą poveikį psichinei sveikatai. Jau iš studijų žinome, kad ribojimai žmones veikia nevienodai. Vieni žmonės pasijaučia geriau, kad mažiau reikia skubėti ir gali daugiau namie būti, bet yra tikrai žmonių grupės, kurie paveikiami neigiamai. Tai jauni žmonės, moterys, tėvai, turintys mažų vaikų, taip pat žmonės, patiriantys finansinių sunkumų bei žmonės, kurie prieš karantiną turėjo psichologinių sunkumų. Svarbu, kad su šiais apribojimais būtų ir dėmesys žmonių psichinei sveikatai ir kad pagalba būtų prieinama. Kad kiek įmanoma apribojimų žala būtų asmenims amortizuojama“, – po Vyriausybės posėdžio teigė P. Skruibis.

P. Skruibis atkreipė dėmesį, kad nors karantino priemonės sugriežtėjo, psichologų veikla bus leidžiama ne tik nuotoliniu, bet ir kontaktiniu būdu.

Premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sigitas

Negana to kad dėl Lietuvoje esančios politinės ir covid 19 situacijos reiškiasi ir skleidžia visuomenėje utopinius savo išvedžiojimus visokio raugo analitikai, apžvalgininkai, politologai , tai dabar pradėjo reikštis ir psichologai. Gal pagaliau gana visuomenėje skleisti tą baimės psichozės sindromą. Kas svarbiausia būtent jie patys ir sudaro neigiamą aplinką. Taigi būtent dabar visiems Lietuvos piliečiams reikia susiklausimo, rimties ir dėl covid 19 laikytis Vyriausybės priimtu nurodymų. Saugokite savę ir kitus.

Dėmesys

Skruibio dėmesys pinigams seniai visiems žinomas. Jo kredo - kuo daugiau gąsdink - tuo daugiau uždirbsi.

Kaimynas

Beda ta kad ,esam psichiniu ligoniu būsena pablogėjo per karantina.Baisu kas dedasi, neduoda ramybės kaimynam,tyčia zuja laiptinėse ,prie kitų savininkų būtų durų, ar su galva negerai ar tyčia stengiasi kenkti žmonėms. Jeigu jiems liūdna, kaimynai ne klounai,juos linksminti ar rūpintis jaus niekas neprivers.Vienu žodžių, tokius iš laiptinių reikia išvežti,manau bus kaimynų kurie skambins ir prašys policijos pagalbos.Ligoniai neturi trukdyti sveikiems gyventi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS