Paaiškino, kodėl gyvybinių funkcijų monitoriai surenkami iš ligoninių | KaunoDiena.lt

PAAIŠKINO, KODĖL GYVYBINIŲ FUNKCIJŲ MONITORIAI SURENKAMI IŠ LIGONINIŲ

Iš Kinijos ir Izraelio tiekėjų įsigyti ir balandį ligoninėms išdalyti gyvybinių funkcijų stebėjimo monitoriai šiuo metu surenkami norint juos sukomplektuoti, nes jiems reikiami priedai atkeliavo vėliau, sako ministras Aurelijus Veryga.

„Svarbu paminėti tai, kad priedai šiems monitoriams į Lietuvą iš Kinijos atkeliavo vėliau, nei monitoriai, ir išdalinti vėliau. Tad nuspręsta surinkti iš įstaigų išdalintus monitorius ir priedus, viską pilnai sukomplektuoti ir grąžinti joms jau pilnai sukomplektuotus. Kodėl? Vienoje vietoje surinkus visus monitorius juos sutvarkyti yra paprasčiau, nei važinėti po visas įstaigas“, – feisbuke antradienį tvirtino sveikatos apsaugos ministras.

A. Veryga sureagavo į „Lietuvos ryto“ skelbiamą informaciją, kad beveik 500 balandį ligoninėms išdalytų gyvybinių funkcijų stebėjimo monitorių grąžinami atgal į sandėlius. Įstaigų vadovai tvirtino, kad aparatus gavo be pajungimui reikalingų priedų, instrukcijų, taip pat jie buvo be reikalingų sertifikatų, o personalas neapmokytas, kaip su jais dirbti.

Vienoje vietoje surinkus visus monitorius juos sutvarkyti yra paprasčiau, nei važinėti po visas įstaigas.

Kaip skelbia dienraštis, už šią įrangą pirkimą neskelbtinų derybų būdu vykdęs ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centras sumokėjo beveik 2 mln. eurų.

Pati įstaiga į BNS antradienį užduotus klausimus apie šią įrangą kol kas atsakymų nepateikė.

A. Veryga pabrėžė, kad įranga pirkta baiminantis galimo pesimistiškiausio koronaviruso plitimo scenarijaus, jog Lietuvai gali tekti įrengti papildomą 1,5 tūkst. vietų ligoninėse itin sunkiems pacientams, kuriems reikalinga intensyvi terapija, reanimacija.

„Kaip jau minėta, šie įrenginiai buvo perkami ruošiantis blogiausiam scenarijui, t.y. tam atvejui, jei įstaigoms reikėtų steigti papildomas intensyvios terapijos lovas itin sunkiems pacientams. Šiuo metu tokio poreikio nėra, tad ir naudoti šios įrangos nebūtina“, – tvirtino ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tiesa

visai plikiui stogas nuvaziavo aiskina nupirkes ir isdalines netinkamus dirbt dabar atejo komplektuojancios ir surinkes bei pataises vel isdalins va tokie gandrams bei ju gandrui ir tinka

Maryte

Sukcius paskutinis... blaivininkas

Jolanta Rasa

Melagių melagis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS