Panevėžyje nuo pirmadienio atidaromas vakcinavimo nuo COVID-19 centras | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽYJE NUO PIRMADIENIO ATIDAROMAS VAKCINAVIMO NUO COVID-19 CENTRAS

Panevėžyje nuo pirmadienio atidaromas vakcinavimo nuo COVID-19 centras, ketvirtadienį pranešė miesto savivaldybė.

Laisvės aikštėje, pastate priešais savivaldybę įsikuriantis centras per dieną, tikimasi, galės aptarnauti iki 1000 panevėžiečių. Patalpos pačiame miesto centre, kaip teigiama pranešime, pasirinktos dėl didelių erdvių ir gero susiekimo iš bet kurios miesto dalies.

Patalpose bus įrengtos 9 vakcinacijos vietos, planuojama padaryti skirtingus įėjimus ateinantiems ir išeinantiems po skiepų. Prireikus vietoje bus atliekami greitieji antikūnų serologiniai testai, pasiskiepijus gyventojų bus prašoma 15 min. pasėdėti stebėjimui.

Šiuo metu per dieną, anot savivaldybės, paskiepijama apie 350 gyventojų, juos iki šiol pajėgi vakcinuoti Panevėžio miesto poliklinika, tačiau didesnės patalpos šiam tikslui įrengiamos ruošiantis sulaukti didesnių vakcinų kiekių.

„Poliklinika sudarė sutartį su patalpų savininkais, šiuo metu vyksta intensyvūs masiniam gyventojų vakcinavimui reikalingi pasiruošimo darbai. Specialistai dėlioja algoritmą, kaip į centrą atvykusius gyventojus aptarnauti maksimaliai greitai, kad būtų užtikrinama tinkama infekcijos kontrolė“, – pranešime teigia savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius.

Šiuo metu Panevėžyje skiepijami 80-mečiai ir vyresni, iš viso pirmąja vakcinos doze šiuo metu paskiepyti per 6,4 tūkst. gyventojų, antrąja – beveik 2,7 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS