Per parą Lietuvoje patvirtinti aštuoni nauji koronaviruso atvejai, mirė du ligoniai | KaunoDiena.lt

PER PARĄ LIETUVOJE PATVIRTINTI AŠTUONI NAUJI KORONAVIRUSO ATVEJAI, MIRĖ DU LIGONIAI

  • 3

Lietuvoje praėjusią parą, penktadienį, dėl įtariamo koronaviruso ištyrus 5337 ėminius, nustatyti 8 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso patvirtinta 1670 ligos atvejų.

Kaip nurodoma internetiniame puslapyje koronastop.lrv.lt, gegužės 30 dienos, 11 val. 07 min. duomenimis, nuo koronaviruso infekcijos sukeltos ligos mūsų šalyje mirė 70 žmonių, o pasveiko – 1229.

Iki šiol bendras ištirtų ėminių skaičius siekia 29428.

Informacija pateikta pagal Sveikatos apsaugos ministerijos duomenis.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Karantinas mūsų šalyje paskelbtas kovo 16-ąją ir galioja iki birželio 16 dienos.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, nauji koronaviruso atvejai, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

logikas

Abstrakčiai parašyti skaičius galima, tačiau visuomenė norėtų žinoti pilnus statistinius duomenis: kokio amžiaus buvo mirę nuo koronoviruso žmonės, kiek per tą patį laikotarpį mirė žmonių nuo kitų susirgimų ar dėl to, kad laiku negalėjo pasiekti pasislėpusių dėl visaapimančios panikos medikų pagalbos, kiek koronovirusas paguldė maisto prekėmis prekiaujančių pardavėjų ir kiek jų mirė, nes tos parduotuvės nenutraukė veiklos, todėl buvo labiausiai pažeidžiama visuomenės grupė.

taip

sie socrunkelmafijos /vaikuciai/ ir priveze sio brudo tai siuolaikyniai valkatos ir spekuliantai nes tikru verslininku mazai kurie duotu nauda saliai stai ir visa verslyne kitu dimensiju /politika/ vedanti i niekur AA?...

ALGIS

Praktiškai visus virusus į Lietuvą parvežė gastroliantai ir dabar jie triukšmauja , kad tęsiamas karantinas , jeigu ne jie , mes būtume ramūs dėl to prakeikto viruso .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS