Pasaulinė žvynelinės diena: kaip padėti sergantiesiems? | KaunoDiena.lt

PASAULINĖ ŽVYNELINĖS DIENA: KAIP PADĖTI SERGANTIESIEMS?

Kasmet spalio 29-ąją pasaulis mini žvynelinės dieną. Lietuvoje žvyneline serga apie 30 tūkstančių žmonių. Ši liga gali pažeisti ne tik odą, bet ir vidaus organus, ji skatina infarktus, insultus, netgi nutukimą, žmonės suserga depresija, dešimtadaliui pacientų išsivysto artritas, dėl kurio jie nebegali dirbti. Specialistai teigia, kad žvynelinė ligonių gyvenimą pablogina panašiai kaip lėtinės širdies ligos, cukrinis diabetas ar piktybiniai navikai.

Minint Pasaulinę žvynelinės dieną, gydytojai rengiamoje spaudos konferencijoje kalbės apie tai, kad jau yra šiuolaikinės gydymo technologijos, kurios ne tik leidžia išvengti ligos komplikacijų, bet ir turėti švarią, nepažeistą odą.

Konferenciją organizuoja Lietuvos dermatovenerologų draugija ir Medicininės informacijos centras. Ją moderuos Vilniaus universiteto Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Infekcinių ligų ir dermatovenerologijos klinikos docentė, Lietuvos dermatovenerologų draugijos prezidentė doc. Rūta Gancevičienė. Gydytojai kalbės apie šio ligos keliamas stigmas, įvardins, kokie požymiai rodo ligos sunkumą ir kaip padėti net sergantiems sunkiausiomis ligos formomis.

Į nuotolinę konferenciją galima bus patekti paspaudus šią nuorodą.

Pasaulinę žvynelinės dieną inicijavo Tarptautinė žvynelinės draugijų federacija. Lietuvoje ši diena minima nuo 2004 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS