Pasaulio medikų asociacijos prezidentas: dengti burną skarele ar šaliku – „juokinga“ | KaunoDiena.lt

PASAULIO MEDIKŲ ASOCIACIJOS PREZIDENTAS: DENGTI BURNĄ SKARELE AR ŠALIKU – „JUOKINGA“

Pasaulio medikų asociacijos (WMA) prezidentas vokietis Frankas Ulrichas Montgomery‘is kritikuoja prievolę dėvėti kaukes kovoje su koronavurusu. Jis pats „iš mandagumo ir solidarumo“ dėvi kaukę, tačiau prievolę tai daryti vadina „neteisinga“. Dėvintieji kaukę dėl apgaulingo saugumo jausmo užmiršta labai svarbią taisyklę laikytis atstumo, sakė F. U. Montgomery‘is vokiečių laikraščiui „Rheinische Post“.

Be to, kaukės, neteisingai jas naudojant, gali būti pavojingos, įspėjo WMA vadovas. Medžiagoje esą susitelkia virusai, o kaukę nuimant liečiama veido oda – vargu ar begalima užsikrėsti greičiau.

Anot F. U. Montgomery‘io, prasminga būtų dėvėti tik tikras apsaugines kaukes. Reikalavimas prisidengti veidą bent šaliku ar skarele esą yra „juokingas“. Kartu jis atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu „tikrai veiksmingų kaukių“ reikia medicinos personalui.

Gairės: kaukės dėvėjimas, saugaus atstumo laikymasis, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, apsauginės kaukės
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valgom česnakus ir geriam vit.C

Amerikiečiai teigia, kad tikrą užkrėstų skaičių gausi daugindamas patvirtintų tyrimais iš 50, taigi LT jau yra apie 65000 nešiotojų. Dėl to, kad tik 10 procentų užsikrėtusių pasireiškia simptomai, o ir ne visi kreipia dėmesį-mano gal gripas ir panašiai. Nesergantys - be simptomų platina virusą, ir paprastos kaukės nieko neapsaugo- Vokietijoje kaukės neprivalomos. Svarbiau laikytis atstumo ir nesiburti didelėm grupėm. Didelis sprogimas bus kai virusas pateks į senelių namus, taip buvo Italijoje ir Ispanijoje.

Nepatogus

Aš,jei būčiau mokslo švyturys,tai pasiūlyčiau astronautų kombinezonus su deguonies balionais,antraip viskas juokinga ir nebeturi prasmės!!!!

man tai nejuokinga

kai važiuoji viešuoju transportu ir nuo moters, sėdinčios už tavęs, kosėjimo plaikstosi tavo plaukai, tai man nejuokinga. Kai dabar visi važiuoja su kaukėmis, to dabar nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS