Pasaulyje mirčių nuo COVID-19 skaičius viršijo 4,5 mln. | KaunoDiena.lt

PASAULYJE MIRČIŲ NUO COVID-19 SKAIČIUS VIRŠIJO 4,5 MLN.

Pasaulyje siaučiant COVID-19 delta atmainai, mirčių nuo šios ligos skaičius jau peržengė liūdną 4,5 mln. ribą, rodo naujienų agentūros AFP pirmadienį gauti duomenys.

Nuo tada, kai Kinijoje 2019 metų gruodį kilo pirmasis protrūkis, virusas iš viso pražudė 4 500 620 žmonių, atskleidžia oficialūs šaltiniai.

Kasdien pasaulyje pranešama apie 10 tūkst. mirčių nuo COVID-19, tai yra gerokai mažiau nei sausį, kai buvo dienų, per kurias mirdavo vidutiniškai 14 800 žmonių.

Tačiau šis skaičius yra daug didesnis nei liepos pradžioje, kai buvo registruojama apie 7 800 mirčių per dieną.

Per pastarąją savaitę, su vidutiniškai 1 290 mirčių per dieną, JAV vėl tapo šalimi, kurioje mirė daugiausiai žmonių.

Sausio mėnesį buvo registruojama per dieną po 3 380 mirčių, o iki vasaros pradžios šis skaičius buvo sumažėjęs iki 200.

Tačiau dabar šalis susiduria su delta atmainos banga. Nuo balandžio mėnesio, kai buvo aptikta Indijoje, ši itin užkrečiama atmaina išplito daugelyje pasaulio šalių.

2021 metais pandemija jau pareikalavo daugiau mirčių nei 2020 metais. Nuo sausio mėnesio oficialiai registruota daugiau nei 2,6 mln. mirčių, o per visus praėjusius metus jų buvo kiek mažiau nei 1,9 mln.

Viso pasaulio šalys tikisi, kad skiepai susilpnins viruso plitimą, tačiau tarp turtingų ir neturtingų valstybių yra didžiulė nelygybė.

100 žmonių Afrikoje buvo suleistos tik 7 vakcinos dozės, o Europoje – 99, JAV – 111.

Taip pat manoma, kad vakcinos prasčiau apsaugo nuo delta atmainos.

Praėjusią savaitę JAV sveikatos apsaugos institucijos paskelbė tyrimą, kuriame nurodoma, kad kai delta atmaina tapo dominuojančia Jungtinėse Valstijose, „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinų veiksmingumas sumažėjo nuo 91 iki 66 proc.

Tačiau vakcinos išlieka labai veiksmingos užkertant kelią sunkioms ligos formoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS